Розділ Події

У Шепетівці презентували нову схему теплопостачання міста

Автор 29 жовтня 2021, 15:26

У сесійній залі Шепетівської міської ради відбулася презентація й обговорення основних положень схеми теплопостачання міста Шепетівки, а саме — відключення від системи теплопостачання будинків та використання альтернативних видів палива. Такий документ є обов’язковим для міст із населенням від 20 000 осіб.

Ініціатор розробки схеми теплопостачання — міський голова Віталій Бузиль, в рамках кампанії виведення міста із критичного «розбалансу» системи теплопостачання. До слова, лише цьогоріч було від’єднано від системи централізованого теплопостачання 23 будинки.

До обговорення запросили депутатів міської ради, керівників комунальних підприємств та структурних підрозділів виконавчого комітету. Представив схему директор ТОВ «Атон Інжиниринг» Ігор Сліпець.

Було визначено та обговорено ключові недоліки системи теплопостачання міста Шепетівки та роботи котелень, можливості модернізацій та покращення техніко-економічних показників, зменшення втрат в мережах, можливості економії. Згідно з першочерговим аналізом матимемо потребу або у відключенні/не відключенні 1159 квартир, або прийнятті рішення про показання енергоефективності системи централізованого теплопостачання: використання вже наявного обладнання чи прийняття цільового показника по відновлювальному паливу.

Зі слів директора Шепетівського підприємства теплових мереж Володимира Кушніра оптимальним виходом було б посегментне відключення, що тим самим збалансувало б систему ЦО. До прикладу, до деяких котелень у 2019 році було під’єднано лише по одному будинку для обслуговування.

Ігор Сліпець висловив думку, що у схемі маємо можливість відобразити резервування потужностей тепломережі, як резервних систем опалення для таких об’єктів, як школи та садочки.

Дана схема у фінальному варіанті погоджуватиметься Міністерством регіонального розвитку.

Шепетівська міська рада

0
репостів
0
репостів