Розділ Події

Від завтра стартує сезон полювання на пернату дичину

Автор 06 серпня 2021, 10:13
Від завтра стартує сезон полювання на пернату дичину Фото depositphotos.com

7 серпня о 16 годині відкривається сезон полювання на пернату дичину, який триватиме до 26 грудня 2021 року. Днями полювання є субота, неділя, а також середа до відкриття сезону полювання на хутрових та парнокопитних тварин.

Полювання на пернатих проходитиме в трьох державних лісогосподарських підприємствах Хмельниччини – Шепетівському, Ізяславському лісгоспах та Хмельницькому лісомисливському господарстві.

Для проведення полювання необхідно мати наступні документи:

  • посвідчення мисливця;
  • контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання на сезон 2021-2022 років з відміткою про сплату державного мита;
  • дозвіл на добування мисливських тварин (відстрільна картка); відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю;
  • паспорт на собак мисливських порід у разі їх використання під час полювання.

Мисливці мають знати, що порушення правил полювання без добування дичини тягне за собою адміністративну відповідальність, передбачену ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у вигляді попередження або штрафу від 102 до 1020 грн. А у разі добування дичини з порушенням правил полювання – від 1020 до 2040 грн. штрафу та відшкодування збитків за кожну добуту тварину чи птаха, у розмірі, передбаченому таксами нарахування збитків. Крім того знаряддя добування та все добуте підлягатиме конфіскації.

"Шановні мисливці, суворо дотримуйтеся правил полювання та вимог техніки безпеки у поводженні з вогнепальною зброєю. Ні пуху вам ні пера!"

Пресслужба Хмельницького ОУЛМГ.

0
репостів
0
репостів