Розділ Події

Шепетівчани відсвяткували Івана Купала

Автор 08 липня 2021, 16:07

6 липня в Шепетівському парку культури та відпочинку відбулось театральне дійство: “Ой на Івана,ой на Купала” за участі працівників та творчих колективів міського будинку культури.

Учасники заходу подарували глядачам хвилю захоплюючих емоцій, які поринули у події Купальської ночі. Яскраві образи дійових героїв, вокальні та танцювальні номери – усе це, створювало атмосферу свята.

Вітаємо ще раз зі святом Івана Купала! Нехай у ваших серцях завжди палає вогонь добра, людяності та кохання!

Дитяча бібліотека Шепетівської ТГ для маленьких жителів міста провела народознавчу мозаїку «На калину роса впала – в нас на вулиці Купала». Цікаво пройшли книжкові гадалки «Почитаємо, пограємо, погадаємо», дівчатка взяли участь у майстер-класі "Квіти збираємо - у вінок вплітаємо".

Вінки плели за особливою технологією, що включає в себе 12 видів рослин, адже купальський віночок - це не просто окраса, а й оберіг, бо в ньому є чаклунська сила! Загалом малеча весело й корисно провела час.

Свято Івана Купала – це найзагадковіша подія літнього сезону, яка збігається з церковним святом Різдва Івана Предтечі. Назва «Іван Купала» має народно-християнське походження та є слов’янським варіантом імені Іоанн Хреститель.

Коріння свята Івана Купала має тисячолітню історію, це одне з найстаріших свят, яке дійшло до нашого часу. З джерел, що зберегли найбільш повний опис свята, можна зробити висновок, що воно існувало з раннього періоду родоплемінних відносин.

З прийняттям християнства на Русі обрядову частину свята було приурочено до дня народження Іоанна Хрестителя.

Останнє редагування 09 липня 2021, 15:33
0
репостів
0
репостів