Розділ Події

Представниці ГО «Берегиня-мати» зустрілися із заступником міського голови

Автор 15 березня 2021, 11:19

Ініціатором зустрічі стала заступник голови громадської організації «Шепетівська спілка учасників бойових дій в зоні АТО» Лариса Бабкіна, яка прозвітувала про роботу спілки. Своєю чергою, Галина Безкоровайна висловила готовність співпрацювати та в межах можливостей міської ради допомагати родинам.

Присутня на зустрічі директор Музею пропаганди Наталія Никонова, запевнила про продовження роботи закладу у напрямку національно-патріотичного виховання, проведення днів пам’яті загиблих атовців та представила нового фахівця, яка буде комунікувати з представниками ГО.

Ключовим аспектом зустрічі стали питання, які турбують рідних загиблих: належне санаторно-курортне лікування, облаштування місць поховання на міському кладовищі, забезпечення безкоштовним харчуванням у навчальних закладах дітей як молодшого так і старшого шкільного віку, встановлення меморіалу воїнам АТО та інші. Також матері та дружини воїнів озвучили необхідність активізації діяльності громадської організації «Берегиня-мати».

Учасниці зустрічі наголосили, що наша головна місія — не забути про те, що триває війна. Ми маємо зберігати цю пам’ять. Із Шепетівщини загинуло 22 військових і на День Героїв, 23 травня, хотілось би гідно їх вшанувати. У планах — організувати вуличний фестиваль творчості, народженої в умовах війни.

Зауважимо, що з місцевого бюджету для матерів загиблих надається щорічна одноразова допомога до Дня матері, а для сімей загиблих — часткова компенсація за комунальні послуги. Також відповідно до підписаного меморандуму з перевізниками, сім’ям загиблих надається пільговий проїзд у міському транспорті за окремим посвідченням.

За матеріалами Шепетівської міської ради

Останнє редагування 15 березня 2021, 11:27
0
репостів
0
репостів