Розділ Події

У Шепетівці виділили 100 га землі під облаштування "Агропромислового парку"

Автор 26 лютого 2021, 09:12

VI сесія Шепетівської міської ради 25.02.2021 року підтримала виділення ділянки площею у 100 га в районі «Пліщинського масиву» під облаштування агропарку. Підготовка ділянки передбачає територію, яка буде зайнята власне адміністративним центром агропромислового парку та підведеними комунікаціями.

Решта території буде підготовлено для оренди інвесторами та розміщення агропромислових потужностей. Наразі ведуться переговори із рядом агропромислових виробників, які зацікавлені в співпраці на базі агропарку.

"Шепетівка потребує інтеграції нових ресурсів. І агропромисловий парк — це чудова можливість залучити нові надходження до місцевого бюджету, створити додаткові робочі місця і розвинути нові напрямки діяльності міста, такі як первинна та вторинна переробки сільськогосподарської сировини, виробництво харчових продуктів, транспорт, логістика, зберігання та сортування сільськогосподарської продукції та ін. Тож тепер чекаємо фінансування за проектом, а поки працюємо над проектно-кошторисною документацією." - коментує міський голова Віталій Бузиль.

Так, два проекти Шепетівської громади стали переможцями конкурсного відбору проектів регіонального розвитку: «Створення агропромислового парку» та «Нова Шепетівка: від планів до дій!». Серед 739 проектів (56 переможців) з усіх регіонів України незалежна експертна оцінка високо оцінила саме ці ініціативи! Загальний бюджет двох проектів Шепетівської громади складе 28 млн грн, реалізація проектів розпочнеться одразу після підписання угоди між Шепетівською громадою та Міністерством розвитку громад та територій України.

За матеріалами Шепетівської міської ради

Останнє редагування 26 лютого 2021, 09:21
0
репостів
0
репостів