Розділ Події

Шепетівчани вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Автор 19 лютого 2021, 17:43

Сьогодні з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні у міському будинку культури відбувся зворушливий тематичний захід. Саме в ці дні сім років тому під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею.

20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану. Серед загиблих — наш земляк – Микола Степанович Дзявульський, куля снайпера влучила йому у серце.

— Завдяки подвигу Героїв Небесної Сотні народився справжній українець, патріот своєї країни. — зазначила заступник міського голови Галина Безкоровайна, звертаючись до мешканців територіальної громади. — Хочеться вірити в те, що втрачені життя, ота туга та біль рідних не пройдуть марно, що настане краще життя в Україні і розквітне наша держава.

Присутні вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання та подякували присутнім на заході родині Миколи Дзявульського, рідним військовослужбовців, що загинули на сході країни в роки українсько-російської війни, за їх чоловіка, сина, батька, які віддали за Україну найцінніше – життя.

Військовий капелан Шепетівського гарнізону отець Василь Боднар зачитав молитву за полеглих героїв України.

По завершенню заходу заступниця міського голови Галина Безкоровайна, керуюча справами виконавчого комітету Наталія Білас спільно із військовослужбовцями зенітного ракетного полку поклали квіти до могили Героя України Миколи Дзявульського, меморіальних дощок встановлених на його честь на однойменній вулиці Героя, Алеї Слави Героїв України та могил військовослужбовців.

Також напередодні у закладах освіти, культури територіальної громади відбулися інформаційні заходи: виставки-реквієм, години-спомини, відео-презентації, присвячені подіям Революції гідності.

Пресслужба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів