Розділ Події

У шепетівській лікарні гасили умовну пожежу

З 09.02.2021р. по 11.02.2021р. в КНП “Шепетівська багатопрофільна лікарня” працівниками ДСНС проводилась перевірка стану цивільного захисту та пожежної безпеки. Про це повідомили на сайті медичного закладу.

На завершення перевірки  з метою усунення недоліків та закріплення у працівників лікарні  умінь, навиків щодо збереження та захисту здоров’я і життя під час надзвичайних ситуацій,  користування засобами індивідуального і колективного захисту, надання першої медичної допомоги, формування і розвитку  морально-психологічних якостей під час небезпеки, особливо при пожежах, працівниками ДСНС та фахівцем з питань цивільного  захисту лікарні Самойловичем О.І. на базі відділення реабілітації КНП “Шепетівська багатопрофільна лікарня” було проведено  навчання-тренування з медичним персоналом закладу.

Згідно із задумом тренувань, у одній із палат лікувального закладу виникла пожежа. Помітивши її, медичний персонал сповістив про подію до Служби порятунку та розпочав евакуацію пацієнтів. На цьому етапі відпрацьовувались дії медичних працівників при пожежі, перевірялись їх знання, як діяти у загрозливій ситуації, що може статися у лікарні. Далі до тренувань долучилися вогнеборці. Рятувальники у складі газодимозахисної ланки дісталися до джерела задимлення та ліквідували там умовну пожежу.

Оповіщення та збір керівного складу проведені своєчасно. Формування були забезпечені первинними засобами пожежогасіння і необхідним майном.

У рамках проведеного тренування було оцінено реальний стан підготовленості медичного персоналу та рятувальників до реагування на загрозу та виникнення пожежі у приміщені лікарні.

Велику допомогу в організації і проведенні тренувань надала пожежна частина від  ГУ ДСНС №21 (командир Дворак В.С.).

На завершення заходу рятувальники провели роз’яснювальну бесіду з персоналом лікарні, вкотре нагадали, як потрібно проводити евакуацію з приміщення, продемонстрували, як правильно користуватися первинними засобами пожежогасіння та нагадали, яких правил безпеки слід постійно дотримуватись, щоб не допустити пожежі у медичному закладі.

Відео

0
репостів
0
репостів