Розділ Події

У місті провели засідання комісії з питань захисту прав дитини, а у районі - профілактичний рейд

Автор 17 грудня 2020, 12:41

Служби у справах дітей міста та району продовжують відстоювати інтереси дітей та їхні права. Так, 16 грудня під головуванням заступника міського голови Галини Безкоровайної відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглянуто десять питань порядку денного.

Зокрема, піднімали питання:

  • про встановлення способу участі у вихованні дітей одного з батьків, який проживає окремо;
  • про надання висновків щодо доцільності позбавлення батьківських прав;
  • про надання дозволу для здійснення правочину стосовно нерухомого  майна, право користування яким мають діти;
  • про надання дозволу на придбання нерухомого майна на ім’я малолітньої дитини;
  • щодо 2 заяви про доцільність влаштування дітей на цілодобове перебування в пансіон Гімназії №5 Шепетівської міської ради;
  • щодо 2 заяви про доцільність влаштування дітей на цілодобове перебування в обласний Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Щасливе дитинство» та до Хмельницької санаторної школи.

У ході ретельного обговорення кожного питання, з метою захисту прав та інтересів дітей, комісією прийняті відповідні рішення, за результатами яких готуються проекти рішень виконавчого комітету і висновки органу опіки та піклування.

Також 16 грудня працівниками служби у справах дітей району спільно з працівниками Судилківської сільської ради проведено профілактичний рейд «Діти вулиці», «Сім’я» у селах Рудня-Новенька, Климентовичі.

У ході проведення рейду з усіма батьками була проведена профілактично-роз’яснювальна робота щодо належного виконання батьківських обов’язків, попереджено про правову відповідальність, згідно чинного законодавства. Наголошено про створення сприятливих умов для виховання та розвитку дітей в родинах, а також дотримання карантинних заходів.
За результатами рейду складені відповідні акти.
За матеріалами Шепетівської міської ради та Шепетівської РДА
Останнє редагування 17 грудня 2020, 12:56
0
репостів
0
репостів