Розділ Події

Німці відвідали «Сварог Вест Груп»

17 червня на Хмельниччину завітала делегація професорів та студентів Дрезденської техніко-економічної вищої школи, а також німецьких фермерів у складі 60 чоловік. Мета візиту – ознайомились з  досягненнями українського аграрного бізнесу. Корпорація «Сварог Вест Груп» стала однією з 5 українських компаній, які обрали для свого візиту іноземці.

«В Німеччині немає подібних аграрних холдингів із земельним банком у понад 80 тис. га. Це – величезний масштаб, який потребує настільки злагодженої та відточеної організації, що й уявити тяжко. Нам було цікаво, яким чином відбувається цей процес. А оскільки я також розвиваю власний бізнес у цій сфері та співпрацюю з компанією, одразу ж запропонував делегації відвідати «Сварог». В його фахівців cправді є чому повчитись», – розповідає Зігмунд Лампка, очільник аграрного підприємства ТОВ «Лампка-Агро» та координатор візиту німецької делегації. 

З діяльністю «Сварог Вест Груп» німецьку делегацію знайомили керівники та кращі фахівці усіх департаментів компанії. «Секрет успіху корпорації – бажання постійно вчитись у колег, партнерів, конкурентів. Ми раді, що досягли того рівня, коли пізнати щось корисне можуть і у нас», – розпочав знайомство з діяльністю компанії перший заступник голови правління корпорації «Сварог Вест Груп» Володимир Стецюк. 

Делегація відвідала ряд виробничих об’єктів «Сварог Вест Груп». Директор департаменту тваринництва Анатолій Паляниця продемонстрував гостям потужності молочно-товарного комплексу в с. Лотівка Шепетівського району. Фермери та студенти-аграрії дізнались про умови утримання худоби, особливості її відгодівлі, вдосконалену техніку доїння. Особливо зацікавила гостей тема переробки відходів тваринництва в органічне добриво, яке активно застосовується на полях компанії, завдяки чому збільшується врожайність культур та зменшується вплив негативних факторів. 

Далі делегація попрямувала на новозбудований насіннєвий завод, який визнаний найпотужнішим в Західній Україні. Про особливості процесу доробки насіння класу «еліт» гостям розповідав директор насіннєвого заводу Володимир Степанчук. Візитери із задоволенням оглядали сучасне обладнання, слідкували за роботою лаборантів, побували в операторській, звідки координується робота всього заводу. 

Далі сповнених вражень німецьких аграріїв чекала найцікавіша і найпрактичніша частина – ознайомлення з роботою сварогівських фахівців безпосередньо на полях. Там їх гостинно зустрічали агрономи, насіннєводи та директори підприємств рослинницького напрямку. На прикладі таких культур як кукурудза та соя професіонали розповідали про основні нюанси та тенденції їх вирощування, починаючи зі стадії підготовки якісного насіння до стадії зберігання і реалізації готової продукції. Таким чином, гості змогли на власні очі побачити результати роботи компанії. Порівнюючи технології та методики, сварогівські виробничники з інтересом не тільки ділились досвідом, а й переймали його в опонентів.  

Вразив закордонних гостей і численний машинно-тракторний парк, який постійно оновлюється та поповнюється агрегатами світових лідерів сільськогосподарського машинобудування. На підприємстві є навіть склад, де є запасні шини для трактора. Генеральний директор ТОВ «Серединецьке» Сергій Філюк в деталях розповів німецьким колегам про застосування всіх типів техніки в розрізі культур та етапів їх обробки. Зацікавила гостей тема застосування на землях компанії системи точного землеробства, яка передбачає внесення оптимальної кількості міндобрив, завдяки чому з одного боку економляться ресурси, а з іншого –  за рахунок фактичного вирівнювання врожайності в цілому по полю, підвищується врожайність. 

На заключному обговоренні гості мали чудову нагоду поставити питання очільникам всіх напрямків діяльності компанії. В ході дискусії директор відділу соціальної та інформаційної політики Тетяна Василик розповіла про компанію як лідера у сфері корпоративної соціальної відповідальності. Доповідь підкріплювала реальними фактами та цифрами, адже корпорація та заснований нею Благодійний фонд «Зміцнення громад» вже давно стали рятівною соломинкою для ініціативних сільських громад, які прагнуть розвиватися та розвивати. Надаючи адресну допомогу та здійснюючи мікрогрантування, компанія дбає про соціальний розвиток тих місцевостей, де орендуються землі. 

Конференція закінчилась, але питань в гостей не меншало. Серед професійних розмов неодноразово від гостей звучали хороші відгуки. «Сьогодні ми вкотре переконались, що рівень розвитку сільського господарства в Україні є досить високим. Не дарма ваша країна є знаною житницею Європи. Було цікаво спостерігати за роботою працівників-виробничників, адже теорія, підкріплена практикою, засвоюється в рази краще. Впевнена, що цей візит буде не останнім, адже нам є чого повчитись в спеціалістів «Сварога», – розповідає Стефані Пефані, студентка німецького вишу.

Останнє редагування 22 грудня 2020, 01:45

Відео

0
репостів
0
репостів