Розділ Події

На захисті дітей: у Шепетівському районі провели профілактичні рейди

Автор 11 листопада 2020, 11:06

З метою попередження дитячої бездоглядності на Шепетівщині, працівники соцслужби регулярно проводять спеціальні перевірки сімей, які знаходяться у них на контролі.

Для обстеження умов проживання та виховання дітей у сім’ях, де батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків, а також перевірки сімей, де діти перебувають під опікою (піклуванням), працівниками служби у справах дітей Шепетівської районної державної адміністрації спільно з начальником відділу соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, старшим інспектором СЮП Шепетівського відділу поліції та секретарем Корчицької сільської ради, 9 листопада 2020 року у селах Корчик, Хутір, Романів, Климентовичі проведений профілактичний рейд «Діти вулиці», «Сім’я».

Під час рейду обстежено умови проживання п’яти дітей, які перебувають під опікою (піклуванням). Порушень прав та законних інтересів підопічних не виявлено. Діти забезпеченні усім необхідним для повноцінного росту та розвитку.

Окрім того, у селі Климентовичі було відвідано сім’ю, де мама систематично ухиляється від виконання своїх обов’язків щодо належного виховання та утримання дитини. З матір’ю проведено профілактично-роз’яснювальну бесіду, у ході якої попереджено про відповідальність у разі невиконання нею передбачених чинним законодавством батьківських обов’язків.

За результатам рейдового заходу складені акти обстеження житлово-побутових умов.

За матеріалами Шепетівської РДА

0
репостів
0
репостів