Розділ Події

Водії протестували проти жахливого стану доріг

Автор 14 березня 2013, 14:53

У Шепетівці відбулася акція протесту місцевих автомобілістів проти жахливого стану доріг у місті. По завершенні мітингу уклали резолюцію. Текст надано прес-службою ВО «Свобода».

Водії обурювались, що крім витрат на паливо-мастильні матеріали, їм доводиться займатись реставрацією машин після пересування нашими дорогами.

- Ми, водії та власники автомобілів міста Шепетівка, вкрай обурені бездіяльністю посадовців міської влади щодо стану дорожнього покриття більшості вулиць міста Шепетівка, яке, на сьогодні, перебуває в незадовільному стані та потребує проведення термінових робіт з його відновлення.  З метою раціонального використання коштів, які передбачено на ремонт вулиць міста, а також належного їх утримання та якісного відновлення покриття вимагаємо:

І. Від шепетівського міського голови С. Антонюка:

1. До 1 квітня 2013 року дати публічний звіт про  стан дорожнього покриття вулиць міста Шепетівка та заходи по його відновленню.

2. Створити розширену комісію, в тому числі за участю представників депутатського корпусу та громадських організацій міста, з метою вироблення оптимальних шляхів щодо контролю за відновленням дорожнього покриття міських вулиць і його подальшого утримання.

3. Провести, відповідно до чинного законодавства України, прозорий (за участю ЗМІ та представників громадськості) тендер на визначення виконавця робіт із відновлення дорожнього покриття вулиць міста.

4. З метою залучення додаткових коштів на фінансування робіт із відновлення дорожнього покриття:

а) внести пропозицію щодо змін до бюджету міста Шепетівка на 2013 рік, а саме – виділити кошти, передбачені на будівництво КП «Шепетівський ринок» (КВК КТКВ 150101) у сумі 199 387 грн., та кошти, передбачені на капітальний ремонт проспекту Миру (КВК КТКВ 170703) у сумі 10 000 000 грн., на фінансування робіт із відновлення дорожнього покриття вулиць міста;

б) звернутись до Хмельницької обласної ради та Верховної Ради України з вимогою про виділення додаткових коштів на проведення робіт із відновлення дорожнього покриття у місті Шепетівка з обласного та державного бюджетів відповідно.

ІІ. Звертаємось до депутатів  Хмельницької обласної ради та Хмельницької ОДА з вимогою ознайомити громадськість зі станом використання коштів та якістю робіт по ремонту шляхів міжміського сполучення Хмельницьким облавтодором.

ІІІ. Вимагаємо відставки керівників Хмельницького облавтодору та Шепетівського РАЙДУ.

В разі невиконання наших законних вимог ми залишаємо за собою право закликати автомобілістів та мешканців міста стати учасниками  акцій спротиву, в будь – який законний спосіб виявити  громадянську позицію. Ми доручаємо ініціативній групі  (керівникам громадських підприємницьких організацій, депутатам міської ради) звернутись до органів влади та місцевого самоврядування, силових структур та  захистити наші права на безпечний  проїзд дорогами міста та області».

Останнє редагування 27 січня 2021, 14:51

Відео

0
репостів
0
репостів