Розділ Події

Пожежна дружина Шепетівського лісгоспу долучилась до гасіння лісів на Житомирщині

Автор 23 квітня 2020, 11:20

На допомогу житомирянам у гасінні масштабних лісових пожеж вирушив зведений загін добровільної пожежної дружини Шепетівського лісгоспу. Лісівники розповіли в яких умовах з колегами гасили лісові пожежі на Житомирщині.

У гасінні пожеж також взяли участь добровільні пожежні дружини Ізяславського, Славутського, Летичівського, Старокостянтинівського лісгоспів і Хмельницького лісомисливського господарства. Вони почергово ліквідовували вогонь у Нагорянському та Можарівському лісництвах Словечанського лісгоспу.

Про те, в яких умовах довелося працювати, розповідає керівник групи з Хмельниччини, перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Павло Золотий:

"Починали гасити вогонь з 6 ранку і аж до пізнього вечора. Нестерпна спека, їдкий дим, поривчастий вітер утруднювали роботу в легкозаймистих хвойних насадженнях, але люди не зважали на це. Разом з вінничанами, волинянами й житомирянами ми стримувати пожежу на відрізку 2 кілометри. Час від часу доводилося швидко змінювати дислокацію, бо вогонь спалахував у різних місцях. Наші пожежні машини, лісопожежний модуль працювали безперебійно й надійно. Пожежники також гасили вогонь ранцевими обприскувачами в тих місцях, куди транспорт не міг дістатися. Доводилося й прочищати бензопилами шлях трактору, який робив мінералізовані смуги".

За словами Петра Золотого, зараз, у пожежонебезпечний період, на території всіх лісів Хмельниччини посилено охорону зелених угідь. Рейдові бригади лісівників спільно з поліцією патрулюють ліси. Ведеться цілодобове відеоспостереження за ними. Робиться все, аби зберегти від вогню вирощене нелегкою працею.

За матеріалами інформагенства ХМ-ІНСАЙД

0
репостів
0
репостів