Розділ Події

Шепетівчани поклали квіти до пам’ятника Шевченку

Автор 09 березня 2020, 21:08

Сьогодні, 9 березня виповнилося 206 років з дня народження поета і прозаїка, художника, громадського діяча – Тараса Григоровича Шевченка. З нагоди чергової річниці з дня народження Тараса Шевченка на однойменній площі, що знаходиться перед міськвиконкомом, відбувся урочистий мітинг, присвячений пам’яті великого українського поета.

У заході взяли участь міський голова Михайло Полодюк, заступник міського голови Наталія Стасюк, працівники виконавчого комітету, представники громадських організацій, політичних партій, жителі міста.

У своєму виступі міський голова Михайло Полодюк відмітив, що творчість Тараса Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації, джерелом національної свідомості. З його ім’ям наші герої вмирали за незалежність України.

Наші вороги намагаються применшити значення Шевченка і зменшити його героїзм. Наша з вами тут присутність свідчення того, що в Шепетівці шанують Шевченка, який є символом нескореності українського духу.

Далі Михайло Іванович нагородив грамотами переможців міського фестивалю-конкурсу «Живи, Кобзарю, в пам’яті людській»!

На заході лунали вірші Тараса Григоровича Шевченка. Муніципальний духовий оркестр під керівництвом Івана Кабація виконав музичні твори на вірші поета. Учасники мітингу поклали квіти до погруддя Кобзаря.

Прес-служба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів