Розділ Події

У Шепетівці підписали Меморандум щодо реалізації проекту «Озеленення України»

Автор 02 березня 2020, 19:39

Сьогодні, 2 брезня у приміщенні Шепетівської міської ради відбулась прес-конференція щодо реалізації у Шепетівці проекту «Озеленення України» та підписання етичного кодексу та меморандуму про співпрацю та взаєморозуміння між Шепетівською міською радою, її партнерами та організаторами проєкту .

Меморандум підписали під час прес-конференції  міський голова Михайло Полодюк, директор Державного підприємства «Шепетівське лісове господарство»  Володимир Сасюк та представник проекту «Озеленення України» у Хмельницькій області Аліна Скомарохова. Також участь у прес-конференції  взяли перший заступник міського голови Володимир Вихівський, заступник міського голови Наталія Стасюк,  посадові особи виконавчого комітету та представники засобів масової інформації.

Михайло Полодюк зазначив, що Шепетівська міська рада, як представник територіальної громади,  виступила ініціатором участі Шепетівки у загальноукраїнському проекті «Озеленення України». Міський голова повідомив, що у тісній співпраці з Державним підприємством «Шепетівське лісове господарство»  учасники проекту мають на меті висадити на Шепетівщині 200 тисяч дерев та саджанців.

До проекту будуть залучені комунальні підприємства міста, навчальні заклади, молодь  та усі, хто бажає долучитися до висадки дерев.

Директор ДП «Шепетівське лісове господарство»  Володимир Сасюк наголосив, що озеленення України є дуже важливим сьогодні. Також розповів, що державне підприємство вже багато років проводить активну роботу задля озеленення регіону. Так, працівники підприємства проводять щорічну акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка покликана виховати у підростаючого покоління шанобливе ставлення до природи, дотримання правил поведінки у лісі.

Аліна Скомарохова  повідомила, що ініціатива полягає у тому, щоб відповідно обраної форми участі провести висадку дерев у нашому регіоні. Заплановано це реалізувати спільними зусиллями починаючи з 20 березня цього року. Також наголосила, що важливо не тільки висадити дерево, а і доглядати його протягом року.

Кожна сторона, яка підписала меморандум відповідатиме за свою сферу діяльності:  організація забезпечення місця висадки необхідним  людським ресурсом, відповідною територію та кількістю саджанців, інвентарем необхідним для висадки дерев.

Також передбачене проведення інформаційного висвітлення щодо етапів проєкту «Озеленення України» (прямих ефірів, інформаційних компаній в соціальних мережах, розміщення реклами, постів).

Меморандумом визначє співпрацю сторін у сфері проведення спільних заходів (семінарів, тренінгів, лекцій, конференцій, воркшопів, конкурсів та флешмобів тощо) у навчальних закладах та інформаційно-роз’яснювальної роботи серед школярів і молоді, вчителів середніх шкіл, викладачів та науковців, спрямованих на підвищення обізнаності про проєкт «Озеленення України», екологічну ситуацію в Україні, збереження екосистеми, екозберігаючі цінності;

Наприкінці заступник міського голови Наталія Стасюк запросила усіх охочих долучитися до акції. А також зазначила, що основна мета проекту — зробити нашу державу чистішою та «здоровішою», привернути увагу до відновлення екосистеми України і планети, а також продемонструвати цим прикладом, що нам потрібно розвивати нашу екологічну свідомість та культуру.

Прес-служба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів