Розділ Події

У Ленковецькій громаді вшанували Сергія Оврашка у річницю його загибелі

Автор 18 грудня 2019, 16:48

Сьогодні  в будинку культури села Коськова Ленковецької сільської територіальної громади Шепетівського району відбулась година пам’яті присвячена Оврашку Сергію Миколайовичу (Позивний «Динаміт») — бійцю 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар», герою-захиснику, учаснику АТО, який загинув 18 грудня 2014 року, потрапивши в засідку поблизу міста Щастя.

У пам’ятному заході взяла участь мама атовця, родичі та односельчани  загиблого, представники Ленковецької сільської територіальної громади та краєзнавчого відділу Літературно-меморіального музею М.Островського в місті  Шепетівка.

Учасники заходу  дякували батькам за те, що виростили і виховали такого сина, згадували якою людиною був Сергій та вшанували його пам’ять хвилиною мовчання. Присутнім розповіли про участь Сергія Оврашка у подіях Революції Гідності, бойових діях на сході України та про день його загибелі. Посадовці та односельчани висловили слова поваги та підтримки батькам Героя.

Науковий співробітник краєзнавчого відділу музею Миколи Островського Лідія Юхимович передала родині бійця книгу-збірник  «Пам’ятати їхні імена». Книга присвячена нашим землякам, які віддали свої життя, захищаючи Україну у ході проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил. Кошти для друку пам’ятного видання надала Шепетівська міська рада в рамках виконання Програми підтримки обдарованих особистостей, популяризації української книги та української культури в місті Шепетівка на 2016–2020 роки.

Після цього учасники заходу вирушили на кладовище, де поклали квіти до могили Сергія Оврашка.

Прес-служба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів