Розділ Події

У Шепетівці відзначили Міжнародний день білої тростини

Автор 15 жовтня 2019, 17:23

Сьогодні з нагоди Міжнародного дня білої тростини, який щорічно відзначається 15 жовтня, у Шепетівській територіальній первинній організації Українського товариства сліпих відбулось урочисте зібрання членів  організації. Участь у заході взяв міський голова Михайло Полодюк та почесний громадянин міста Шепетівка Тарас Нагулко.

Міський голова Михайло Полодюк подякував товариству сліпих за активність та тісну співпрацю. Зазначив, що протягом 2014-2019 років у Шепетівці діє Програма надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів і ветеранів,  діяльність яких має соціальну спрямованість. На потреби Шепетівської територіальної первинної організації УТОС із міського бюджету регулярно виділяються кошти на закупівлю засобів реабілітації та забезпечення діяльності організації.

Від імені виконавчого комітету та Шепетівської міської ради Михайло Іванович привітав учасників заходу з Днем захисника України, святом Покрови Пречистої Богородиці і з Днем Українського козацтва та  77-ю річницею Української Повстанської Армії, які відзначалися напередодні. За вагомий особистий внесок у вирішення питань соціально-побутової реабілітації та інтеграції людей з вадами зору у суспільство міський голова відзначив Марину Григорчук та Василя Приходька Почесними грамотами Шепетівської міської ради та цінними подарунками.

Голова Шепетівського товариства сліпих Тетяна Логвіненко розповіла присутнім про історію заснування цієї дати, про роботу, яка проводиться товариством та про останні здобутки організації.

За допомогу надану в організації поїздки учасників художньої самодіяльності Шепетівської територіальної первинної організації Українського товариства сліпих Тетяна Миколаївна нагородила міського голову Михайла Полодюка подякою та висловила вдячність від оргкомітету Всеукраїнського огляду-конкурсу художньої самодіяльності вокального жанру, який відбувався 2-4 жовтня у місті Києві.

Тетяна Миколаївна подарувала усім гостям еко-сумки для продуктів, які виготовили члени товариства сліпих.

Активних учасників об’єднання Тетяна Миколаївна відзначила подяками.

Урочистий захід супроводжували вокальні номери у виконанні утосівців. Наприкінці зустрічі члени організації та гості свята прослухали концертну програму, яку представив народний аматорський хор «Пролісок».

Біла тростина  є не тільки допоміжним знаряддям при самостійному орієнтуванні в просторі, а й символом сліпих та сліпоти. Як засіб визначення шляху палиця відома вже здавна. Та історія білої тростини як символу сліпоти бере свій початок  з 1921 року.

Прес-служба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів