Розділ Події

Під час святкувань шепетівчани відкрили пам’ятну дошку на честь В’ячеслава Чорновола

Сьогодні у місті відбулись урочисті заходи, присвячені Дню Державного Прапора України, 28-ій  річниці незалежності України. Заходи розпочалися із покладання квітів до монументу Тараса Шевченка.

Урочистою ходою від пам’ятника Кобзарю до головного флагштоку міста біля краєзнавчого музею пронесли Державний Прапор.

Підняти головний символ держави доручили військовослужбовцям, які захищали сувернітет та незалежність України на сході України.

Після цього колона пройшла до Шепетівського міського будинку культури, де на фасаді, за ініціативи голови Хмельницької обласної організації Народного Руху України Ігоря Клюса, було встановлено меморіальну дошку українському політику, публіцисту, дисиденту, голові Народного Руху України В’ячеславу Чорноволу. У далекому 1991 році В’ячеслав Максимович у цьому приміщенні проводив агітацію, як кандидат у президенти України.

Право на відкриття дошки надали міському голові Михайлу Полодюку та почесному голові Народного Руху України Василю Куйбіді.

Урочистості з нагоди свята продовжувалися в приміщенні Шепетівського міського будинку культури.

Хвилиною мовчання шепетівчани  вшанували усіх героїв, які  полягли у боротьбі за незалежність України та збереженні її цілісності, і делегували молодь Шепетівки покласти  квіти до Алеї Слави та могил Героя України Миколи Дзявульського та воїнів, які загинули захищаючи цілісність України у ході антитерористичної операції та операції об’єднаних сил на сході України. Молодь Шепетівки подарувала квіти матерям загиблих воїнів, які були присутні в залі під час святкових заходів.

Далі міський голова Михайло Полодюк привітав шепетівську громаду із найбільшим державним святом. У своєму виступі Михайло Іванович закликав українців єднатися, бути гідними незалежної України і зауважив, що незалежність строком у 28 років – це зовсім невеликий проміжок часу в історії. — Ті, досягнення, які ми сьогодні маємо ми  маємо глибоко цінувати, оскільки вони досягнуті нашими спільними зусиллями, а ті недоліки, що існують ми маємо спільно виправляти. Адже ми самі творці нашого майбутнього і те, якою наша держава буде залежить виключно від нас. – сказав міський голова.

Особливу подяку Михайло Полодюк висловив землякам, які знаходяться на сході та на південному сході держави, які сьогодні боронять територіальну цілісність України.

Також очільник міста вручив Грамоту та Подяку Хмельницької обласної ради та Почесні грамоти Шепетівської міської ради кращим представникам Шепетівки.

Далі учасники свята переглянули літературну композицію «Шляхи до державної незалежності», створену зусиллями працівників міського будинку культури.

У холі міського будинку культури бібліотеки міста презентували  виставку літератури. Діяла  виставка робіт вихованців дитячої художньої школи.

Прес служба Шепетівської міської ради

Останнє редагування 24 серпня 2019, 11:43

Відео

0
репостів
0
репостів