Розділ Події

Шепетівчани відсвяткували Івана Купала

7 липня в парку культури та відпочинку шепетівчани святкували Свято Купала. З цієї нагоди в парку відбулися традиційні розваги та святковий концерт.

Шепетівчан та гостей міста привітав муніципальний естрадно-духовий оркестр. Також в програмі були виступи народного аматорського хору УТОСу «Пролісок»  та  Шепетівського хору «Ветерани», які виконали чарівні та мелодійні пісні.

На причалі  відбувалися купальські розваги «Ой на Івана, тай на Купала». Учасники святкування прикрашали Марену стрічками та квітами, водили хороводи біля  купальського вогню. Дівчата пускали чарівні вінки на воду, а сміливці стрибали через традиційне вогнище.

Біля фонтану та поряд із дитячим майданчиком діяли бібліотечні локації:  «Під відкритим небом»  та «Чарівне свято Івана Купала». Дітей розважав життєрадісний клоун «Веселка».

Свято Івана Купала – це найзагадковіша подія літнього сезону, яка збігається з церковним святом Різдва Івана Предтечі. Назва «Іван Купала» має народно-християнське походження та є слов’янським варіантом імені Іоанн Хреститель.

Коріння свята Івана Купала має тисячолітню історію, це одне з найстаріших свят, яке дійшло до нашого часу. З джерел, що зберегли найбільш повний опис свята, можна зробити висновок, що воно існувало з раннього періоду родоплемінних відносин.

З прийняттям християнства на Русі обрядову частину свята було приурочено до дня народження Іоанна Хрестителя.

За матеріалами Шепетівської міської ради

Відео

0
репостів
0
репостів