Розділ Події

Завтра у Шепетівці вперше святкуватимуть День Батька

Автор 15 червня 2019, 14:15

16 червня цього року в Україні вперше буде відзначатися День Батька. Це свято запроваджене Указом Президента від 18 травня 2019 року № 274 /2019, в якому зазначено, що відзначення буде відбуватися щорічно  в третю неділю червня  і має за мету створення сприятливих умов для зміцнення інституту сім’ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у вихованні дітей. 

Також зазначений документ є черговим кроком держави в напрямку забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та сприяння руйнуванню стереотипів нашого суспільства щодо розподілу сімейних обов’язків  між подружжям. Чоловік і дружина – перш за все любляча пара, яка будує стосунки в сім’ї на паритетних засадах, розподіляючи обов’язки не за традиційними, сталими поглядами, а виходячи з доцільності, а також, щоб кожен з членів сім’ї мав можливість і для особистісної самореалізації.

Цього року з нагоди Дня Батька в Шепетівці відбудуться:

— Інформаційно-просвітницькі заходи із популяризації Свята та подолання стереотипів щодо розподілу сімейних обов’язків між чоловіками і жінками (відп. управління: у справах сім’ї, молоді та спорту, освіти, відділ культури, ЦСССДМ  у співпраці з  засобами масової інформації ).

— 16 червня о 13-00 — конкурсно–розважальна програма в парку культури і відпочинку «Тато може все, що завгодно…» (беруть участь всі бажаючі).

— Виставки літератури  по тематиці в бібліотеках міста. Тематичне опитування відвідувачів бібліотек.

— Засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної політики і попередження торгівлі людьми.

— 16 червня о 18-00 — Свято для дітей і батьків у мікрорайоні вул. Старокостянтинівське шосе (проводять волонтери за підтримки управління у справах сім ‘ї, молоді та спорту)

— Інформаційно – просвітницька акція «Важливо знати всім  батькам» (відп. Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді)

— Фотопривітання «Привітай свого тата з Днем батька» та поділись світлиною з татусем (відп. Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді)

Запрошуємо містян, громадські формування докласти власних зусиль до популяризації Дня Батька!!!

0
репостів
0
репостів