Розділ Події

У Шепетівці помер 95-річний воїн УПА

Автор 28 травня 2019, 19:58
Володимир Андрійович разом із шепетівськими свободівцями Володимир Андрійович разом із шепетівськими свободівцями instagram.com/khmelnytska_oblsvoboda

В ніч на 28 травня відійшов у вічність 95-літній борець за українську націю з Шепетівки Мацишин Володимир Андрійович. В УПА його знали як "Довбуша". Про сумну подію повідомив хмельницький осередок ВО "Свобода".

75 років тому 20-річний "Довбуш" брав участь у бою під Гурбами в сотні "Стріли". Місцеві свободівці за нагоди відвідували вояку і знали його як волелюбного бадьорого націоналіста.

Від імені редакції сайту Шепетівки висловлюємо слова співчуття рідним та близьким Героя.

Довідка: Бій під Гурба́ми — бій між військами НКВС СРСР і силами УПА, що відбувся з 21 по 25 квітня 1944 року біля урочища Гурби на півдні Здолбунівського району й охопив частину сучасних Дубенського та Острозького районів Рівненщини і Кременецького та Шумського районів Тернопільщини. Закінчився тактичною перемогою радянських військ та виходом з оточення українських повстанців. Після бою переможці спалили навколишні села Гурби та Антонівці, а жителів вивезли. Кількість загиблих військових і цивільних осіб точно не встановлена.

Останнє редагування 28 травня 2019, 20:09
0
репостів
0
репостів