Розділ Події

Шепетівчани вшанували загиблих під час Другої світової війни

Автор 08 травня 2019, 16:19

8 травня в День пам’яті та примирення Україна разом із світовою спільнотою висловлює повагу людям, які боролися проти нацизму та вшановує жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки Другої світової війни. З цього приводу сьогодні у місті Шепетівці відбулись мітинги та покладання квітів до Пам’ятника бойової слави «Танк Т-34», Братської могили радянських воїнів на міському кладовищі та Братської могили військовополонених по вулиці Шешукова.

У меморіальних заходах взяли участь секретар міської ради Микола Кикоть, перший заступник міського голови Володимир Вихівський,  керуючий справами виконавчого комітету Василь Рачук, депутати Шепетівської міської ради, працівники виконавчого комітету, освітяни, представники установ та організацій міста, засобів масової інформації та шепетівчани.

Учасники меморіальних заходів схилили голови перед українськими героями, які відважно й самовіддано боролися з нацизмом, хто своєю стійкістю, мужністю і самовідданістю на полях битв і на трудовому фронті в ім’я перемоги показали істинний приклад патріотизму.

Великими людськими втратами, заплатив народ України за право жити і працювати на своїй землі, бути вільною та єдиною нацією і в цей час наші сучасники – герої боронять на сході Україну та Європу від агресора.

Пам’ятаємо, перемагаємо!

Довідково. 8 травня 1945 Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла «Акт про беззастережну капітуляцію» Збройних сил Нацистської Німеччини, підписаний начальником Оперативного штабу ОКВ генерал-полковником Альфредом Йодлем за дорученням Президента Німеччини Карла Деніца. Акт був підписаний іще 7 травня в Реймсі (Франція), однак ратифікований наступного дня в Берліні. З цієї нагоди 8 травня 1945 року в багатьох містах Європи та США було проведено велелюдні святкування.

Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 22 листопада 2004 року, приуроченою до 60-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі, проголошені присвячені пам’яті жертв цієї війни Дні пам’яті та примирення, що відзначаються 8 та 9 травня.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради 

0
репостів
0
репостів