Розділ Події

Шепетівчани підтримали дітей та дорослих, які страждають від аутизму

Автор 03 квітня 2019, 12:14

2 квітня біля будівлі Шепетівської міської ради відбулась перша загальноміська акція присвячена Всесвітньому дню поширення інформації про проблеми аутизму «Аутизм – це не трагедія, ігнорування – це ТРАГЕДІЯ!».

Участь в акції взяв міський голова Михайло Полодюк, заступник міського голови Наталія Стасюк, директор Шепетівського міського інклюзивно-ресурсного центру Олена Колісецька, керівник громадської організації «Діти сонця» Людмила Наумець, а також вихованці соціальних центрів реабілітації, їхні батьки, волонтери та шепетівчани.

Михайло Полодюк зазначив, що багато відомих людей страждали на аутизм, проте досягли успіху. Аутизм – не вирок, діти з цим захворюванням можуть бути соціалізовані та в майбутньому реалізувати себе у найрізноманітніших сферах життя.

Михайло Іванович зауважив, що цією акцією ми привертаємо увагу громадськості та засвідчуємо своє толерантне ставлення до людей з аутизмом. Насамкінець наголосив, що ми маємо активізувати свої зусилля задля того, щоб розповісти оточуючим про аутизм, а діти та дорослі, які мають це захворювання, стали в майбутньому повноправними членами суспільства.

2 квітня люди одягають блакитне на знак підтримки людей з аутизмом — розладом розвитку нервової системи, що утруднює комунікацію. Останні дослідження усе частіше, окрім генетичних причин, відносять аутизм до розладів, пов’язаних також із забрудненням довкілля, їжі та питної води.

У Шепетівці діагноз аутизм встановлено 27 діткам. Нажаль, кількість дітей із цим захворюванням збільшується. На базі  Шепетівського міського інклюзивно-ресурсного центру та Шепетівського центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю діти з цим захворюванням отримують фахову допомогу та  мають можливість навчатися в закладах загальної середньої  освіти завдяки системі інклюзивної освіти, яка впроваджена у місті.

На завершення заходу учасники акції виклали символічне  блакитне серце та запустили в небо блакитні кульки.

Зібрання було організовано Шепетівським міським інклюзивно-ресурсним центром, Шепетівським центром комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю та громадською організацією «Шепетівська спілка захисту прав дітей та молоді з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень та інших особливостей  розвитку «Діти сонця».

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів