Розділ Події

У Шепетівці відкрито меморіальну дошку загиблому захиснику України

Автор 22 лютого 2019, 18:26

Сьогодні, на подвір’ї загальноосвітньої школи №4, відбулось відкриття меморіальної дошки на честь загиблого учасника АТО Володимира Шевчука. У заході взяли участь мати Ольга, дружина Оксана, син Віктор, донька Дарина,  міський голова Михайло Полодюк,  заступник міського голови Наталія Стасюк, колектив школи № 4, депутати міської ради, небайдужі шепетівчани.

До присутніх зі словами шани звернувся міський голова Михайло Полодюк:

"Подія сьогодні, з одного боку, сумна, але водночас і урочиста. Володимир Шевчук був із числа добровольців, які вирушили на Схід України захищати її територіальну цілісність у перший рік війни. Ця дошка, яка сьогодні встановлена на навчальному закладі буде нагадувати усім про захисника України, патріота, який відав своє життя за цілісність нашої держави"

— Сьогодні я маю за честь бути присутнім на відкритті та освячені пам’ятної дошки Володимиру Шевчуку. З перших днів, як почалася війна, Володимир говорив, що має бути там. Він так і зробив… Для нас він є справжнім героєм, який любив свою сім’ю, рідних, близьких та Україну, — звернувся до громади священик Василь Гетьман.

Право відкрити дошку надали сім’ї Володимира Шевчука.

Після цього відбулося її освячення, яке провів  настоятель храму Миколая архієпископа Мирлікіївського Чудотворця Української Православної Церкви отець Василь Гетьман.

Народився Володимир Шевчук, 22 лютого 1967 року у Шепетівці. Навчався у школі № 4. З вересня по листопад 2014 року наш земляк здобував бойовий гарт у добровольчому батальйоні «Донбас». З листопада 2014 року після підписання контракту, став воїном Збройних Сил України. Із числа добровольців 93-ї окремої механізованої бригади була сформована 6-та штурмова рота, яка виконувала надскладні завдання на Донеччині. У ній воював Володимир, був навідником-оператором БМП-2, проходив службу у складі диверсійно-розвідувальної групи. Загинув 19 серпня 2016 р. в районі с. Оріхове-Донецьке, Новоайдарський район, Луганська область.

Указом Президента України № 506/2016 від 16 листопада 2016 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів