Розділ Події

У місті вшанували пам’ять жертв голодоморів

Автор 24 листопада 2018, 17:50

Пам’ятний знак жертвам Голодомору 1932-1933 років по вулиці митрополита Шептицького в цей день був освічений вогнем лампадок, які поставили шепетівчани, вшановуючи пам’ять померлих під час голодомору. Українці у глибокій скорботі віддали шану жертвам жахливого штучного голоду,  на який український народ прирекли радянські керманичі.

У заході взяли участь керівництво міської ради: міський голова Михайло Полодюк, перший заступник міського голови Володимир Вихівський, заступник міського голови Наталія Стасюк, керуючий справами виконавчого комітету Василь Рачук, секретар міської ради Микола Кикоть, депутати міської ради, посадові особи місцевого самоврядування Шепетівки, представники політичних, релігійних та громадських організацій міста, підприємств та установ, працівники місцевих мас-медіа, жителі міста.

Учасники скорботного заходу хвилиною мовчання вшанували померлих від голоду. Настоятель храму Миколая архієпископа Мирлікіївського Чудотворця Української Православної Церкви отець Василь Гетьман, настоятель храму св. мучеників Бориса і Гліба Української греко-католицької церкви отець Василь Боднар, настоятель Римо-католицької церкви ім. Воздвиження Хреста Господнього отець Ярослав у спільній молитві відслужили молебень за померлими.

На завершення заходу присутні поклали квіти, композиції з житніх та пшеничних колосків до пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років.

Також о 16 годині шепетівська громада у своїх домівках долучилася до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку». Жителі міста  розмістили у своєму вікні свічку пам’яті про померлих від голоду.

Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу. Він був, є і завжди залишатиметься незагоєною раною в історії та генетичній пам’яті українців.

Пам’ятаймо й бережімо свою державність, аби в майбутньому не було повторення…

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів