Розділ Події

“Євробляхери” на виїзді з Шепетівки почали блокування дороги

Автор 20 листопада 2018, 18:51
“Євробляхери” на виїзді з Шепетівки почали блокування дороги Фото Авто Євро Сила Хмельниччина

Як і обіцяла, громадська організація "Авто Євро Сила" сьогодні почала свою безстрокову акцію. Вона полягає в частковому блокуванні доріг обласного значення.

Як пообіцяли громадські активісти, вони будуть стояти до перемоги і точної дати закінчення акції не називають.

Всі акції громадянської непокори будуть безстроковими і відбуватимуться до моменту отримання результатів щодо питання відміни законопроектів #8487 та #8488, які були прийняті без урахування вимог громадськості, зокрема - про відміну коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу.

На протест прийшло біля двох сотень власників авто на іноземній реєстрації. Свої автівки вона припаркували у шаховому порядку, а самі періодично ходять пішохідним переходом. Таким чином з періодичність в 5 хв, проїзд повністю блокується.

На місці працюють правоохоронці, які лише спостерігають за мітингувальниками та роз'яснюють водіям, які втрапили у корок, що відбувається і які є шляхи об'їзду акції.

Близько 16 годин вечора з місця події повалив густий чорний дим, як виявилось це палали покришки, які очевидно привезли та підпалили учасники акції. На місце прибули пожежники, які загасили полум'я.

Станом на цей час акція триває. Треба відмітити, що завтра на руку мітингувальникам на певний час зіграють залізничники, адже 6 годин буде перекритий один з об'їздів для ремонту колії.

Як відомо, 8 листопада Верховна Рада ухвалила закон, метою якого є посилення контролю за переміщенням і перебуванням в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Згідно з документом, особа, яка ввезла в Україну автомобіль в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування або розпорядження іншим особам. Також буде заборонено використання такої машини у підприємницькій діяльності або для отримання доходу. За порушення встановлених правил передбачений штраф у розмірі 34 тис. грн.

Перша фіксація зазначених порушень працівниками Нацполіції передбачає стягнення з порушника 8,5 тис. грн, повторна фіксація – 17 тис. грн, позбавлення права керування на рік і вилучення авто. Також збільшуються штрафні санкції за порушення термінів переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі і режимі транзиту.

За перевищення терміну від 10 до 20 діб встановлюється штраф у розмірі 8500 гривень, від 20 до 30 діб – 85 тисяч гривен, більш ніж на 30 діб (а також за втрату або розкомплектування транспортного засобу) – 170 тисяч гривень або його конфіскація за рішенням суду.

Крім цього, інший закон передбачає введення базових ставок для автомобілів в залежності від типу двигуна і його об’єму. Так, для бензинових двигунів об’ємом до 3000 і понад 3000 куб. см вводяться базові ставки відповідно 50 і 100 євро.

Для дизельних двигунів об’ємом до 3500 і понад 3500 куб.см вводяться базові ставки відповідно 75 і 150 євро.

Також вводиться граничний коефіцієнт віку автомобіля, що становить 15. Тобто, для автомобілів, вік яких перевищує 15 років, буде застосовуватися коефіцієнт 15.

Останнє редагування 15 листопада 2023, 17:09

Відео

0
репостів
0
репостів