Розділ Події

«Сварог Вест Груп» розпочала будівництво сучасного насіннєвого заводу

Автор 27 липня 2012, 15:52
Будівництво сучасного насіннєвого заводу з очистки, калібрування, протруєння та фасування насіння зернових, круп’яних та бобових культур в с.Лотівка Шепетівського району Хмельницької області Будівництво сучасного насіннєвого заводу з очистки, калібрування, протруєння та фасування насіння зернових, круп’яних та бобових культур в с.Лотівка Шепетівського району Хмельницької області

Корпорація «Сварог Вест Груп» розпочала будівництво сучасного насіннєвого заводу з очистки, калібрування, протруєння та фасування насіння зернових, круп’яних та бобових культур в с.Лотівка Шепетівського району Хмельницької області на базі насіннєвого господарства елітної групи «Лотівка Еліт», що входить до складу корпорації. Загальна вартість інвестицій складає близько 30 млн. грн.

Насіннєвий завод зводиться на базі побудованої два роки тому сушарки Benelux американського виробництва та буде обладнано висококласним устаткуванням фірми CIMBRIA HEID GmbH (Данія), яке відповідає найвищим світовим стандартам в галузі насінництва. Продуктивність заводу складатиме 15 тонн/годину. На заводі вироблятиметься високоякісне насіння класу «еліта», 1-3-ої репродукцій.

«Для Корпорації «Сварог Вест Груп» будівництво власного насіннєвого заводу – стратегічно важливий крок, оскільки ми зможемо повністю контролювати якість насіннєвого матеріалу. Окрім того, зважаючи на те, що даний завод стане першим насіннєвим заводом такого рівня у Західній Україні, його потужності дозволять не лише повністю забезпечити власні виробничі потреби, а й надавати послуги по обробці насіння іншим виробникам у регіоні», - коментує голова правління Корпорації «Сварог Вест Груп» Андрій Гордійчук.

«Виробництво всього насіннєвого матеріалу буде вестись під постійним контролем агрономів та технологів насіннєвого господарства, які пройшли відповідні навчання у данських фахівців та на українських насіннєвих заводах. Завдяки високому рівню автоматизації виробничих процесів, забезпечуватиметься цілодобове безперервне виробництво насіння в три зміни», - додає Володимир Стецюк, перший заступник голови правління Корпорації «Сварог Вест Груп».

На початок вересня Корпорація «Сварог Вест Груп» планує завершити будівництво, щоб восени цього року розпочати підготовку насіння ярих культур вже на власному насіннєвому заводі.

Останнє редагування 27 липня 2012, 16:00
0
репостів
0
репостів