Розділ Події

Ймовірний винуватець ДТП, де загинув шепетівчанин, поки що буде під вартою до кінця червня

Автор 14 травня 2018, 13:38

Апеляційний суд області закрив апеляційне провадження за скаргою захисника підозрюваного у дорожньо-транспортній пригоді, в якій загинуло двоє молодих чоловіків, на ухвалу Хмельницького міськрайонного суду про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Із відповідною заявою до колегії суддів звернувся сам підозрюваний під час судового засідання. Також заявив, що його інтереси у суді відтепер представлятиме інший адвокат, а від послуг попереднього він відмовляється.

«Згідно з ч. 2 ст. 403 КПК України, якщо вирок або ухвала суду першої інстанції не були оскаржені іншими особами або якщо немає заперечень інших осіб, які подали апеляційну скаргу, проти закриття провадження у зв’язку з відмовою від апеляційної скарги, суд апеляційної інстанції своєю ухвалою закриває апеляційне провадження», – ідеться в ухвалі апеляційного суду.

Хмельницький міськрайонний суд обрав запобіжний захід підозрюваному за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох людей, 4 травня. Ухвала діятиме до 29 червня 2018 року.

Нагадаємо, автокатастрофа сталася ввечері 29 квітня цього року біля Хмельницької міської лікарні: автівка на пішохідному переході збила двох молодих чоловіків. Від отриманих травм один помер у кареті «швидкої», інший – в лікарні. Із місця події водій автомобіля зник.

Автівку з характерними для ДТП пошкодженнями незабаром знайшли на сусідній вулиці, а от підозрюваного довелося шукати кілька днів. Його затримали лише 2 травня у дачному масиві одного із сіл Кам’янець-Подільського району.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Останнє редагування 14 травня 2018, 15:24
0
репостів
0
репостів