Розділ Події

Із різних куточків України приїздили рідні загиблих воїнів, які визволяли Шепетівку

Автор Лідія Юхимович 12 травня 2018, 02:53

Пам'ять про мужність та відвагу учасників Другої світової війни живе в серцях українців... Про це ми переконалися у святкові, разом з тим жалобні дні вшанування 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. На виставку "Родинна пам'ять про війну" до краєзнавчого музею 9 травня завітали багато небайдужих шепетівчан та гостей міста.

Почесними відвідувачами музею були рідні загиблих героїв АТО Драчука Валентина, Числюка Валерія, Шевчука Володимира. Естафету мужності старших поколінь підтримали воїни в/ч А 3730, командир якої Сергій Іванович Рябко разом з дружиною завітав на виставку.

Йшло жваве обговорення наболілої теми, спогади про батьків, дідів, прадідів, які воювали.

Шепетівчанка, вчитель початкових класів ЗОШ №2 Несвітська Світлана Петрівна передала на виставку фото свого діда Петрука Трохима Даниловича (1910-1944рр.), уродженця с.Ленківці, який загинув 11.08.1944р. в Угорщині. Пам'ять про воїна живе в родині багато років. ЇЇ підтримуються і правнучка Галина, і праправнучок Артемій. Всі вони сфотографувалися на виставці з портретом солдата.

Із різних куточків України приїхали до Шепетівського меморіалу "Вічний вогонь" рідні загиблих воїнів-визволителів міста, які теж відвідали виставку. Ми раді були вітати рідних Якобчука Ананія Юхимовича (1912-1944), який загинув 12 лютого 1944 року в боях за звільнення Шепетівки: невістку Якобчук Валентину Юріївну, внуків Оксану та Андрія, правнуків Юрія та Діану. Із Нетішина на могилу до батька приїхала донька воїна-визволителя Петущака Дмитра Олександровича (1923-1944рр.) Людмила Дмитрівна Сукляк. На вшануванні пам'яті воїна-визволителя Морозова Павла Мефодійовича (1923-1944рр.) із Київської області були син Морозов Петро Павлович, внучки Галина та Любов. Вітання зі святом і щиру вдячність за збереження пам’яті передала донька воїна-визволителя Іваниська Василя Федоровича - Надія Василівна із Житомира.

Всіх присутніх схвилювала виставка "Родинна пам'ять про війну", їхні серця підтримали вогонь пам'яті про солдата в Другій світовій війні. І правду кажуть, що доки живе пам'ять, доти живуть воїни...

0
репостів
0
репостів