Розділ Події

Приватний теплопостачальник боргує вже понад 120 млн. грн., а власник зник

Автор 18 листопада 2017, 14:30

Таку інформацію вчора ми почули на спільній прес конференції народного депутата Романа Мацоли, міського голови Михайла Полодюка, представників ПАТ "Шепетівкагаз". Додатково до задекларованого боргу у 57 млн. грн, ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" не заплатив ні копійки за минулий опалювальний сезон та збільшив борг на 66 млн. грн. Більше того, виявилось,  ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" не мав номінацій на газ та ще з минулого року фактично крав його. Питання лише в тому, чому НАК "Нафтогаз" мовчав весь цей час.

Народний депутат Роман Мацола  наголосив, що поява тепла в домівках шепетівчан є позитивним моментом, але ситуація зараз складна. Завдяки особистим зустрічам Народного депутата з міністрами на Шепетівку звернули увагу.  Роман Миколайович покладає надію на нараду, яка відбудеться наступного тижня  в Кабінеті Міністрів України. Народний депутат зазначив, що важливо запобігти повторенню подібної ситуації, а винних мають встановити правоохоронні органи.

Міський голова Михайло Полодюк повідомив, що перед нарадою в уряді, на вимогу з Києва, виконавчий комітет Шепетівської міської ради надав усю документацію пов'язану з цим питанням починаючи з 2015 року (листування між виконавчим комітетом і ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», з НАК «Нафтогаз України», листи від ПАТ «Шепетівкагаз», рішення виконавчого комітету та сесій міської ради, судові рішення).

Міський голова розповів, що після отримання листа від  ПАТ «Шепетівкагаз» про загрозу не виділення приватному теплопостачальнику лімітів газу  на цей опалювальний сезон, міська рада одразу довела цю інформацію до Хмельницької обласної державної  адміністрації. Керівництво державних структур знало, що виникне така проблема і газ на ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» не подадуть.

На нараду, яка відбудеться наступного тижня буде запрошено керівництво міста, НАК «Нафтогаз України» та ТОВ "Шепетівка Енергоінвест". Також, будуть присутні представники силових структур і Кабінету Міністрів України. В делегації від міської ради візьмуть участь спеціалісти, які по кожній галузі можуть надати роз'яснення та обгрунтування.  Влада міста готова до переговорів.

Газівники запевнили, що через несанкціонований відбір газу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» усе місто від постачання природного газу відімкнене не буде.

Радимо переглянути відео з прес конференції нижче, там, окрім вищезгаданих фактів, піднімалось ще дуже багато важливих питань. 

Останнє редагування 18 листопада 2017, 20:26

Відео

0
репостів
0
репостів