Розділ Події

В Шепетівці збирали підписи проти ядерної енергетики

Автор 05 травня 2012, 01:28

Наше місто з антиядерним туром відвідали рівненські та київські екологи та волонтери. Місія антиядерного туру - інформування населення про загрози атомної енергетики, які майже завжди приховуються та замовчуються, спростування міфу про залежність від ядерної енергетики та популяризація енергозбереження і альтернативних джерел енергії.

Під час перемовин з місцевою владою виявилось, що вони не дуже раді приїзду, навіть погрожували викликати міліцію. Однак на повідомлення, яке їм надіслали відповідно до чинного законодавства, відмови не надійшло. Тобто екологи мали усі законні підстави на проведення акції у зазначеному місці і у зазначений час. Насправді для проведення будь-яких мирних громадських акцій не потрібен дозвіл від місцевої влади, вона просто інформується про намір проведення і все. Якщо не надійшло обґрунтованої відмови у проведенні – акцію можна проводити.

Мітингувальними розмістились на площі перед музеєм Миколи Островського, прямо під його пам’ятником. З собою прихопили сонячний водонагрівач для демонстрації роботи екологічно-безпечного способу отримання енергії.

Ось що пише про це учасник акції Ілля Єременко : "Ззовні споруда музею виглядає дуже велично. Позаду неї на бетонному стовпі знаходиться паровоз. Чудова ідея для захисту експонату від розкрадання на металобрухт.

Ми одразу виставили сонячний колектор, який почав нагріватися. Паралельно з початком акції провели презентацію у міському управлінні освіти для завгоспів місцевих шкіл. На ній розповідали про сучасні екологічні технології, які ми презентували під час туру: сонячний водонагрівач та утеплення вікон. Під час акції з нами тривалий час спілкувався молодий хлопчина, особливо його зацікавило виготовлення власноруч сонячного колектора. Є в Шепетівці також і місцевий умілець – шанувальник відновлюваних джерел енергії. Зараз він працює над встановленням вітряка на одному з пагорбів поблизу міста.

У Шепетівці на акцію приходило набагато більше дітей ніж в Ізяславі. Схоже було що ми розташовані на маршруті зі школи до дому. Діти завжди беруть всі роздаткові матеріали і просять ще. Іноді вони заносять те що вже взяли і приходять за новою партією. Цікаво навіщо їм стільки матеріалів… живе втілення народної приказки «дають – бери».

Ближче до кінця акції погода почала псуватись, декілька разів пускався короткий дощ. Однак остаточно погода так і не зіпсувалась, ми згорнули виставку і відправились обідати. Після цього нас чекав переїзд до Славути."

0
репостів
0
репостів