Розділ Події

У Шепетівці вшанували воїнів-афганців

Автор 16 лютого 2017, 19:33
28 років тому, 15 лютого 1989 року, остання колона радянських військ була виведена з Афганістану.

Афганська війна тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року. Військове угруповання, яке офіційна радянська пропаганда називала винятково Обмеженим контингентом радянських військ, опинилося безпосередньо втягнутим у громадянську війну, що розгоралася в Афганістані, і стало її активним учасником.

Шепетівка разом з усією Україною відзначчила  День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. З цієї нагоди в міському будинку культури відбулись урочистості та святковий концерт.

Серед учасників заходу був міський голова Михайло Полодюк, голова Шепетівської районної ради Петро Дзяворук, перший заступник голови Шепетівської районної державної адміністрації Віталій Янушевський та помічник народного депутата України Романа Мацоли Ірина Топчій. До відзначення памятної дати долучилися учні, студенти та громада міста.

Міський голова Михайло Полодюк наголосив на необхідності таких зустрічей, задля, збереження та виховання у прийдешнього покоління поваги до воїнів які проявили стійкість відвагу та героїзм. Також, зазначив,  що афганці не лишилися осторонь під час агресії Росії на Сході України, та передають свій досвід  молодим військовослужбовцям, багатьом з них знову довелося взяти до рук зброю. Насамкінець, за активну громадську роботу, волонтерський рух воїнів-афганців, патріотичне виховання молоді, за мужність, відвагу і героїзм Михайло Іванович нагородив Почесними Грамотами Шепетівської міської ради  активних членів спілки ветеранів Афганістану, учасників бойових дій.

По закінченню урочистостей захід продовжила святкова програма, підготовлена працівниками міського будинку культури. Зокрема, здоров'я, щастя та миру присутнім бажали: Ольга Лукащук, зразковий театр естрадної пісні «Водограй», народний аматорський ансамбль «Диксиленд» та хореографічна студія «Перший крок».

Також, до побажань  душевного спокою, злагоди та добробуту прилучилася чоловіча вокальна група хору «Шепетівські козаки», зразковий ансамбль спортивно-бального танцю «Віват» та сердечно усіх привітав колектив муніципального оркестру під керівництвом Івана Кабація.

Під час заходу ветерани війни в Афганістані, шепетівчани та представники влади вшанували загиблих хвилиною мовчання. До пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам «Чорний тюльпан» було покладено квіти.
Інформаційний відділ Шепетівської міської ради
0
репостів
0
репостів