Розділ Події

У Шепетівці відзначили Міжнародний день людей з обмеженими можливостями

Автор 05 грудня 2016, 19:57

Третього грудня відзначають міжнародний день людей з обмеженими можливостями. Його проголосила Генеральна асамблея в 1992 році на 47-й сесії у спеціальній резолюції. Державні гарантії дітям-інвалідам у Шепетівці реалізовуються на базі Шепетівського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, де 2 грудня відбулося відзначення Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями. Про деталі заходу розповіла прес служба Шепетівської міської ради.

Серед запрошених на захід був міський голова Михайло Полодюк, помічник народного депутата Романа Мацоли Ірина Топчій, директор ДП «Шепетівське лісове господарство»  Володимир Сасюк, директор «Шепетівського комунального підприємства водопровідно‑каналізаційного господарства»  Віталій Биков, приватні підприємці – Віктор Фещин та Олександр Лобай. А також, волонтери з дошкільного навчального закладу «Казка».

На початку заходу до присутніх звернувся начальник управління праці та соціального захисту населення Шепетівської міської ради Сергій Білас, після цього міський голова відкрив меморіальну дошку Василю Пилипчуку, який пребуваючи на посаді  начальника управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Шепетівської міської ради, був ініціатором створення центру та прагнув забезпечити в системі соціального захисту комфортні умови для всіх хто їх потребував.

В другій частині заходу перед запрошеними виступив міський голова Михайло Полодюк, вручив подяки керівникам підприємств  та приватним підприємцям, за плідну співпрацю та сприяння в облаштуванні центру. До учасників заходу звернулася представник народного депутата Романа Мацоли – Топчій Ірина, яка запевнила керівництво закладу у подальшій спільній продуктивній роботі.

До слова була запрошена член батьківського комітету та мама дитини, яка відвідує центр реабілітації – Ласков'як Ольга. Захід продовжили танцювальні та вокальні виступи дітей. Далі дітям вручили подарунки від спонсорів. Гостей запросили оглянути обладнані приміщення центру.

Шепетівський міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів було створено в липні 2007 року рішенням ХІІ позачергової сесії міської ради V скликання від 18 січня 2007 р.

Двадцятого травня 2016 року відбулося урочисте відкриття сучасного реабілітаційного центру на вулиці Судилківській. У новому приміщенні створені всі належні умови для денного перебування 48 дітей з особливими потребами з міста Шепетівки та району.

Завдяки спільним зусиллям міської влади, спонсорської допомоги підприємств, організацій, приватних підприємців міста, народного депутата України, сьогодні центр реабілітації дітей-інвалідів має відремонтоване приміщення, в якому функціонує відділення денного перебування дітей, що дає можливість дітям отримувати більш системний курс реабілітації, а батькам – працювати.

Останнє редагування 26 листопада 2021, 13:53
0
репостів
0
репостів