Розділ Події

У Смілі вчетверте за нинішній опалювальний сезон відключають тепло

Автор 22 листопада 2016, 23:00
Чому ця інформація має бути цікавою для шепетівчан? Справа у тому, що теплопостачальне підприємство ТОВ «Сміла Енергоінвест» є фактично братом ТОВ "Шепетівка Енергоінвест". У них один власник, і вони так само мають колосальні борги перед НАК "Нафтогаз", попри те, що населення платить за послуги справно. Тому сценарій розвитку подій може повторитись і у нас.
Станом на 16 листопада ТОВ «Сміла Енергоінвест» боргує за газ 79 856 419 грн, ТОВ "Шепетівка Енергоівенст" - 69 045 257 грн.

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко звернувся у правоохоронні органи щодо перевірки діяльності теплопостачального підприємства. Це сталося на обласній нараді, де керівники установ та відомств з’ясовували, чому вже вчетверте за нинішній опалювальний сезон відключають тепло в домівках смілян.

Щоб хоч якось зарадити ситуації чиновники вже виділяли кошти з бюджету на погашення боргу. По авансовим комунальним платежам надали 1 млн. грн. з міського бюджету Сміли і 300 тис. грн. з обласного. Та це допомагало ненадовго і газ боржнику відмикали через пару днів.

Ситуація у місті критична, люди у відчаї і готові до протестів.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Комунальні системи України» є засновником двох компаній – ТОВ Шепетівка Енергоінвест та ТОВ Сміла Енергоінвест, що надають послуги тепло- та водопостачання в містах Шепетівка Хмельницької області та Сміла Черкаської області відповідно. За дослідженнями журналістів власником компанії через офшори являється Карпенко Андрій Петрович. Він же голова партії «Сила Громад» та керівник БФ «Тепла родина». ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" очолює Олександр Пустовойт, що заодно представляє партію "Сила громад" у Шепетівській міській раді

.
Останнє редагування 10 грудня 2016, 01:13
0
репостів
0
репостів