Розділ Події

Колектив одноголосно висловив недовіру керівництву ТОВ «Шепетівка Енергоінвест»

Автор Наталія Гурінович 24 лютого 2016, 16:10
Колектив одноголосно висловив недовіру керівництву ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» Фото Володимира Королькова
Баталії навколо передачі майнового комплексу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» у комунальну власність не вщухають із 29 січня. Нині вони нагадують голівудський вестерн. Час від часу поблизу адмінприміщення організації з’являються якісь люди — в балаклавах, спецформі, у спортивному одязі. Віднедавна у котельнях, що належать підприємству, перебуває «охорона», надана екс-керівництвом. Її стали боятися оператори (а це, переважно, жінки). До того ж, у ніч на понеділок поблизу котельні на вулиці Судилківській пролунав вибух. У трудового колективу, так би мовити, увірвався терпець. Цього понеділка працівники згідно зі статутним договором провели збори.
Збори колективу розпочинаються біля міськвиконкому в понеділок о 8-ій ранку. На зустріч прийшов директор водоканалу Віталій Биков, бо саме підприємству, яке він очолює, передається на баланс майновий комплекс ТОВ.

Депутат міськради від партії «Сила громад» Олександр Пустовойт заявив, що при переході на роботу в водоканал сезонні працівники не зможуть стати на облік у міськрайонному центрі зайнятості. Люди розцінили його слова як погрозу, але не відступилися – на збори прийшли.

На зібрання також завітали міський голова Михайло Полодюк і його перший заступник Володимир Вихівський. Через відсутність голови ради трудового колективу Віталія Ковальчука їх не вдавалося розпочати. Дружина пана Віталія повідомила, що чоловіка викликали до генерального директора ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» Володимира Сарнацького і не відпускають.

Віталій Биков поїхав до адмінприміщення. Його з минулої п'ятниці охороняє від відвідин очільників «Енергоінвесту» приватна фірма «Стражник». Її найняло керівництво водоканалу. Невідомим чином вони зайшли на територію комунальної власності та зайняли кабінети. Адже пана Віталія без дозволу керівника охорона відмовлялися пропускати на територію вже офіційно очолюваного ним підприємства.

З ініціативи голови трудового колективу на збори запросили також генерального директора ТОВ Володимира Сарнацького. На порядок денний винесли єдине, але наболіле питання, – про подальшу долю підприємства та трудового колективу. Віталій Ковальчук оголосив його вимоги.

Найбільше запитань адресувалося до міського голови. По-перше, чому призупинилася передача майнового комплексу в комунальну власність, де комісія з приймання майна? По-друге, з яких причин на території підприємства чиниться беззаконня?

Генеральний директор ТОВ «Енергоінвест» має пояснити, з яких причин здійснюється психологічний тиск на його працівників.

Ще колектив має претензії до Віталія Бикова. Чому «розворушили ситуацію до безглуздя і водночас здалеку спостерігаєте за тим, що відбувається», – йдеться у вимогах.

– Ми прийшли на підприємство, аби працювати у спокійних умовах, а не займатися «єрундою», – зазначив голова трудового колективу. – Ваша ініціатива розірвати концесійний договір, суди виграні. Отож, правда на боці міста.

Втім, працівники вже протягом кількох тижнів не знають, на якому підприємстві їм доведиться працювати. Також не розуміють, що на них очікуватиме в майбутньому.

Одна з операторок зазначила:

– Ми вже втратили спокій, бо не знаємо, на що нам чекати. Вчора після чергування прийшла додому з тиском 190/60. Хіба це – нормально? Як можна працювати? Тим більше, на такій відповідальній роботі, як у нас? Вночі хвилюємося, непокоїть кого найняли для охорони котелень. Нам пояснюють, що це – охоронці.

Інша її колега додала:

– Я вже в тепломережі 27-й рік як працюю. Колись нас навчали: вдень до приміщення котельні інші працівники можуть заходити, а от уночі – тільки відповідальний, а також ті, кого оператори викличуть, якщо в цьому є потреба.

На зборах колектив одноголосно проголосував за висловлення недовіри керівництву ТОВ «Шепетівка Енергоінвест».

Газета «День за днем» поцікавилася в очільників міста та водоканалу, яким чином людям сплачувати за послуги з теплопостачання.

Відповідальні особи пояснили: за теплоенергію, спожиту в січні, кошти слід вносити на рахунок ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». А от уже з лютого треба розраховуватися з комунальним підприємством водоканалізаційного господарства.

Допоки остаточної крапки у цій скандальній справі ставити ще рано.

День за Днем
Останнє редагування 29 лютого 2016, 13:58

Відео

0
репостів
0
репостів