Розділ Події

У Грицеві відкрили меморіальні дошки на честь героїв АТО

Автор 23 січня 2016, 17:12
21 січня 2016 року о 12 годині в Грицівському ВПУ-38 відбулася лінійка-мітинг на честь відкриття меморіальних дошок випускникам училища Балюку Михайлу та Веремійчуку Роману - героям, справжнім патріотам, які загинули під час бойових дій в зоні АТО, захищаючи цілісність і недоторканність нашої держави. Про це повідомила Шепетівська Районна Державна Адміністрація .
Згадати їхній подвиг, висловити співчуття та щиру вдячність батькам загиблих воїнів прийшли заступник голови районної ради Мовсісян Артур Врамович, завідувач сектору інформаційної діяльності Шепетівської РДА Чмир Олександр Анатолійович, секретар Грицівської селищної ради Ленчук Наталія Олександрівна, священник Василь Павлюк, голова сільської ради с.Микулин Прохорчук Людмила Семенівна. На церемонії відкриття були присутні близькі та родичі і, звичайно, дирекція, учні та працівники Грицівського ВПУ-38.

Захід розпочався з Гімну України, звучали проникливі слова про тяжкі часи, які нині переживає наша держава, про юнаків, яким було лише 26, а їхні серця уже перестали битися, бо вони не замислюючись віддали своє найдорожче багатство – життя – за нас, за наше майбутнє.

Далі на честь Михайла та Романа на фасаді будівлі головного корпусу училища було відкрито та освячено меморіальні дошки, аби їхня пам'ять завжди залишалась у серцях грицівчан. Кошти на їхнє виготовлення та встановлення були зібрані серед учнів та працівників Грицівського ВПУ-38. Після цього було оголошено хвилину мовчання, під час якої всі присутні не приховували сліз жалю за загиблими солдатами. Поклали квіти і запалили свічки.

Багато слів скорботи, невичерпного смутку було сказано під час урочистостей. Виступаючі висловили велику вдячність батькам героїв за те, що виховали справжніх патріотів України. Особливо пронизливо прозвучали слова сестри Романа Веремійчука, яка читала власного вірша.

В рамках заходу учні училища виконали патріотичні пісні та вірші.

Сподіваємось, що ці меморіальні дошки будуть нагадувати всім поколінням про героїчний вчинок Романа та Михайла, стануть символом безсмертної пам'яті героїв. Відтепер усі, переступаючи поріг училища, будуть зустрічатися з поглядами юнаків-героїв, які поклали життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні. І кожен запитає себе: «А що я зробив для своєї Батьківщини?».
0
репостів
0
репостів