Розділ Події

Відбулося урочисте відкриття Алеї Слави Героїв України

Автор 16 жовтня 2015, 14:10
15 жовтня 2015 року з метою вшанування пам’яті уродженців та мешканців Шепетівщини, які своїм прикладом показали, як потрібно відстоювати незалежність, любити Україну та свій народ, відбулося урочисте відкриття Алеї Слави Героїв України. Про це повідомила прес-служба Шепетівської Районної Державної Адміністрації.
У заході взяли участь: народний депутат України Роман Мацола, голова Шепетівської райдержадміністрації В’ячеслав Петров, учасники АТО, родичі загиблих земляків, небайдужі мешканці міста та району.

У своєму виступі Роман Миколайович відмітив, що створення Алеї є проявом громадської відповідальності стосовно тих людей, які свідомо жертвували собою заради нашої держави, заради нашого майбутнього. Тому суспільство тепер повинно не задумуючись віддати їм належне.
Кожен із цих Героїв, як і ми з вами мали свою сім'ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Боротьба за яку продовжується і сьогодні. Найважливіше, що ми зможемо зробити для загиблих героїв - це пам'ятати їх.
У свою чергу голова адміністрації В’ячеслав Петров подякував усім хто брав участь у створенні Алеї Слави, підкреслив важливість тісної взаємодії громадських організацій із меценатами, а також, висловив сподівання, що в подальшому, дана Алея буде місцем піднесення патріотичного духу, де молодь і громадськість будуть подумками зустрічатись із минулим, щоб робити висновки та будувати правильне майбутнє.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам'ять військових, які загинули у зоні бойових дій на Сході країни.

Створення та будівництво Алеї відбулось за ініціативи громадської організації «Берегиня-Мати», куди входять матері загиблих земляків, а також фінансової підтримки народного депутата України Романа Мацали, підприємців міста та району.

0
репостів
0
репостів