Розділ Події

Шепетівчани відмітили День Соборності України

Автор shepetivka-rada.gov.ua 22 січня 2015, 22:12
22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.
Ще ніколи День Соборності не був таким великим, вистражданим і заслуженим святом, як сьогодні. Протягом останнього року десятки тисяч воїнів, сотні тисяч волонтерів, мільйони й мільйони громадян піднялися на захист єдності й територіальної цілісності України.

Саме цій знаменній події і був присвячений тематичний вечір «Україна соборна – наша гордість і слава», який сьогодні був проведений в меморіальному музеї імені Миколи Островського. Під час зустрічі науковий працівник музею Олександр Лукашенко розповів про основні віхи історичних подій які відбувалися в Україні і на теренах краю під час національно визвольних змагань 1917-1920 років.

Після чого присутні мали змогу подивитися концертну програму, яку підготували працівники міського будинку культури.

Наприкінці учасники святкового заходу хвилиною мовчання вшанували загиблих за свободу та незалежність України, героїв Небесної Сотні, українських військових, які полягли захищаючи цілісність нашої держави.
0
репостів
0
репостів