Розділ Події

Шепетівчани вшанували пам'ять жертв голодомору

Автор 22 листопада 2014, 19:10
У четверту суботу листопада українці відзначають День пам'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.
Не стало виключенням і наше місто, сьогодні о 15.30 біля пам’ятного знаку «Жертвам Голодомору 1932-1933 рр.» зібралось чимало шепетівчан, які прийшли вшанували пам'ять жертв голодомору.

Захід розпочався з виступу Арсентія Войцещука,  родина якого пережила Голодомор 1932-33 рр. Він розповів декілька моторошних історій про те, як в дитинстві він пережив ці нелегкі часи. Він також провів паралелі того часу з нинішньою поведінкою східного сусіда, як тоді вони поширювали масу дезінформації про голодомор, так і зараз своєю пропагандою вони намагаються виправдати агресію щодо України в очах світового товариства.

О 16:00 розпочалась загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого присутні долучились до всеукраїнської акції «Запали свічку», в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам'ятників жертвам.

В акції, до речі, також можете взяти участь і ви, запаливши свічку в своєму вікні. Нажаль не всі усвідомлюють, які трагічні події пережила наша країна. Для прикладу, водій автобуса, який віз людей на мітинг-реквієм, навіть не знав, де знаходиться пам’ятний знак, я вже мовчу про вечірки, які мають нахабність проводити в цей день. 

Пам'ятаймо трагічні сторінки нашої історії, щоб не допустити їх повторення в майбутньому.

Фотозвіт із мітингу-реквієму

Останнє редагування 22 листопада 2014, 20:24

Відео

0
репостів
0
репостів