Розділ Події

Депутати заборонили феєрверки та залишили «п'ятиденку» в школах

Автор Дмитро Пісарцов 04 вересня 2014, 16:47
58 сесія Шепетівської міської ради 58 сесія Шепетівської міської ради Фото Островського О.В.
Сьогодні відбулася 58 сесія Шепетівської міської ради під головуванням виконуйочого обов'язки міського голови, секретаря міської ради Михайла Полодюка.

Розпочали пленарне засідання із змін в бюджет міста на 2014 рік, про які доповів начальник фінансового управління Василь Дрищ.

Наступним питанням, яке розглянули депутати, було затвердження списку присяжних, про що доповіла керуючий справами виконавчого комітету Галина Островська.

Після доповіді Олександра Гриня депутати міської ради прийняли рішення заборонити використовувати піротехнічні засоби (салюти, феєрверки та інше) на території міста Шепетівки до моменту завершення антитерористичної операції.

На підставі листа Шепетівської центральної лікарні від 28 серпня 2014 року депутати погодили передачу медичному закладу котельні, яка розташована по вулиці Валі Котика, 83. 

Зважаючи на події, які відбуваються на Сході України міські обранці прийняли комплексну програму підтримки учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників АТО, які проживають на території міста. Дана програма передбачає комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою додаткових гарантій щодо соціального захисту та фінансової підтримки учасників та членів сімей загиблих в АТО. Програма передбачає надання одноразової матеріальної допомоги, додаткових пільг з оплати за послуги з утримання будинків, надання комплексних медичних, психологічних та соціальних послуг, розв’язання проблем працевлаштування.

Особливу дискусію серед депутатів викликало питання про встановлення в загальноосвітніх навчальних закладах міста 6-денного робочого тижня та перенесення строків канікул. За словами заступника начальника управління освіти Тетяни Музики, до них надійшов лист від міністерства освіти та науки з пропозиціями прийняти рішення про введення шестиденного навчального тижня. За словами Михайла Івановича напередодні сесії міської ради він зустрічався з радою директорів навчальних закладів міста, на якій також було обговорене дане питання. Керівники шкіл висловили різні думки з цього приводу. За словами голови ради директорів, депутата міської ради Надії Качоровської відповідні дії органів місцевого самоврядування не відповідатимуть санітарним нормам і правилам, а заходи, що вживатимуться, не мають призводити до надмірного фізичного та психологічного перевантаження учнів. ЇЇ думку підтримали депутати Станіслав Кушик, Олександр Курганський. Після жвавого обговорення депутати не підтримали проект рішення про впровадження 6-денного робочого тижня.

Також сесією були розглянуті рішення: про затвердження Статуту Шепетівського навчально-виховного комплексу №1 у складі: «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та ліцей» Хмельницької області. Затверджено штатний розпис загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6. Встановлено орендну ставки Рівненському Національному університету водного господарства та природокористування, надано дозвіл Шепетівській спеціалізованій школі-інтернат І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів Хмельницької області на відчуження частини комунального майна.

Також було розглянуто питання відповідності займаній посаді першого заступника міського голови Володимира Вихівського, про що на початку зустрічі доповів начальник відділу з питань кадрової та режимно-секретної роботи Володимир Адамець, але даний проект рішення, після таємного голосування, депутати вирішили вважати відхиленим.

Фотозвіт із 58 сесії Шепетівської міської ради

Останнє редагування 04 вересня 2014, 22:46

Відео

0
репостів
0
репостів