Розділ Події

У селі Городище провели у засвіти командира Нижнього Олександра Миколайовича

Автор 21 жовтня 2024, 16:09

21 жовтня 2024 року у Судилківській  громаді зі скорботою та болем у душі в останню земну дорогу провели жителя села Городище, Оборонця рідної землі, Героя - Захисника України, Нижнього Олександра Миколайовича.

Нижній О.М. народився 08 грудня 1979 року у селі Городище. Тут пройшло дитинство, тут навчався у місцевій школі. Зростав доброзичливим, чуйним, щирим, ввічливим, відповідальним юнаком – таким був і в дорослому житті.

Після закінчення школи Олександр навчався у м.Києві у профтехучилищі, здобув професію будівельника. Після училища був призваний до лав армії, а потім, через два роки, знову Київ.

Молодий чоловік повністю присвятив себе здобутій професії будівельника, став у цьому ремеслі першокласним майстром своєї справи. Любив працювати, був відповідальним, вмілим, був добрим товаришем, користувався повагою серед колег по роботі, допомагав батькам та родині.

Як і всі, Олександр будував плани на майбутнє, та не судилося: все перекреслила жахлива війна. У Воїна-Захисника залишилися мама, син і брат.

З початком повномасштабного вторгнення рф на територію України, уже 25 лютого 2022 року, Нижній О.М. став на захист рідної землі. Мамі сказав:

«Мамо, не плач. Нам треба вигнати цю нечисть з рідної землі. Молись, рідненька, за мене і за хлопців-побратимів».

Олександр Миколайович - командир 2 стрілецького відділення 1 стрілецького взводу 3 стрілецької роти однієї з військових частин, молодший сержант, хоробро захищав рідну землю від рашистського агресора.

Під час виконання бойових завдань та забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії рф в районі населеного пункту Макіївка Донецької області з 05 жовтня 2023 року вважався безвісти зниклим, на основі постанови про ідентифікацію особи від 15.10.2024 року вважається загиблим.

Вірний військовій присязі син українського народу, мужній, хоробрий Захисник рідної землі, вірний побратим, великий патріот та життєлюб Нижній О. М. за мир в Україні віддав найдорожче - своє життя.

Сьогодні Нижній О.М. востаннє побував на земних гостинах у батьківській оселі та рідному селі. Провести Захисника до місця останнього спочинку прийшли побратими - військовослужбовці, представники духовенства, представники місцевої влади, жителі громади, друзі, однокласники і всі, хто знав Олександра. Односельці зустріли воїна та провели в останню дорогу живим коридором Шани. Пекучим болем оповита душа, гірчать сльози, яскраві сонячні промені осіннього жовтневого дня після вранішнього морозу освітлюють останній земний шлях Героя: непоправна втрата і незагойна рана… Болить, дуже болить…

Поховали Олександра Миколайовича в рідному селі Городище з усіма військовими почестями.

Розділяємо горе родини, низько схиляємо голови у глибокій скорботі перед вічною і світлою памʼяттю Героя України. Світлий спомин про мужнього Захисника України Нижнього О.М. назавжди залишиться в наших серцях.

Він наближав нашу Перемогу!

Слава і Шана Герою України!

Вічна пам’ять…

Розпорядженням Судилківського сільського голови 21, 22, 23 жовтня 2024 року на території громади оголошено Днями жалоби.

Судилківська сільська рада

0
репостів
0
репостів