Розділ Події

Особливі гості, ярмарок, концерт: Нетішин відзначив свій 40-ий День народження

Автор 23 вересня 2024, 16:13

У суботу, 21 вересня, Нетішин відзначив свій День народження. А цього року воно особливе – 40 років тому Нетішин отримав статус міста. Одне з наймолодших міст України, місто молодих як за віком, так і за станом душі людей.

День розпочався Кубком міста з кантрі-кросу, про який ми писали раніше.

Муніципальний духовий оркестр дарував усім присутнім улюблені мелодії. Жива музика у виконанні артистів захоплювала і наповнювала все навколо гарним настроєм.

Традиційно дарунком з нагоди Дня міста став танцювальний флешмоб Народного ансамблю бального танцю «Шарм» Будинку дитячої творчості під керівництвом досвідченого керівника Лариси Грищук. Цьогоріч він був особливим.

Чуттєвий виступ під назвою "Молитва. Молитва за Україну" від дорослих і маленьких учасників ансамблю про війну і життя був оповитий болем і розпачем, та водночас світлою надією. Великою надією у серці на нашу Перемогу і молитвою за майбутнє нашої країни. Адже ми маємо жити, адже ми будемо жити.

Хвилиною мовчання присутні вшанували памʼять Захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і цілісність Україну, усіх, хто загинув внаслідок збройної агресії російської федерації.

Міський голова Нетішина Олек­сандр Супрунюк привітав присутніх з Днем міста, наголосивши, що Нетішин прекрасний і неповторний, багатий на працьовитих і талановитих людей, людей, які щодня роблять його кращим. З вуст міського голови звучала щира подяка Захисникам і Захисницям, які щодня роблять можливе і неможливе заради України.

Цього дня до Нетішина завітали особливі гості - представники Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Українські розвідники подякували нетішинцям за потужну підтримку у нелегкий для країни час, за бійців з нашого міста, які вірою і правдою захищають Україну та взнак подяки передали для Олександра Супрунюка прапор спецпідрозділу ГУР «KRAKEN». Це вже третій такий прапор від української воєнної розвідки.

Від колективу Хмельницької АЕС нетішинців вітав заступник генерального директора з персоналу Андрій Сторощук, а також він передав міському голові Олександру Супрунюку вітальну адресу з нагоди свята.

Продовжила святковий вечір патріотична концертна програма за участі талановитих солістів і творчих колективів Будинку дитячої творчості, Школи мистецтв і Палацу культури. У кожному танцювальному номері, у кожній композиції була душа українського народу - унікальна, колоритна, незламна.

Мріємо, щоб наступний День міста усі наші воїни відзначали вдома, разом зі своїми сім’ями під мирним небом вільної і незалежної України! Світла пам'ять і шана Героям, які загинули у боротьбі за нашу свободу. Щира подяка кожному жителю нашого міста за підтримку військових, віддану працю, любов і небайдужість до рідного Нетішина. Єднаємо зусилля заради майбутнього наших дітей. Нехай здійсниться головна мрія усіх українців! З Днем міста, Нетішине! Миру тобі і процвітання!

Міський парк Нетішина наповнився ярмарками, виставками, майстер-класами, які пройшли з благодійною метою - для допомоги та підтримки ЗСУ.

При вході в парк усіх чекав професійний ярмарок. Комунальне підприємство "Благоустрій" представило на огляд професійну техніку, за допомогою якої комунальники щодня роблять Нетішин чистим, затишним, гарним.

Весела та цікава ігрова програма від працівників КЗ "Палац культури міста Нетішина" розважала дітей та дорослих перед початком урочистостей.

Заклади дошкілля і гімназій продавали власноруч приготовлені смаколики та напої, Будинок дитячої творчості пропонував усім охочим власноруч виготовлені іграшки та патріотичні вироби, а також цікавий майстер-клас з гончарства чекав на усіх бажаючих за донат для наших військових.

Велику благодійну ярмарку і безпрограшну лотерею, майстер-клас з розмальовування гіпсових фігур підготували ГО "Жіночий батальйон", радо підтримали волонтерів працівники КЗ "Палац культури міста Нетішина", волонтерський штаб "Нескорені" традиційно готував благодійні найсмачніші вареники на різний смак. Волонтери з села Старий Кривин продавали смачні пиріжки і тістечка, льодяники, патріотичні прикраси. Волонтери також за донати продавали різноманітні аксесуари, вироби та прикраси від місцевих талановитих майстринь та майстрів.

А ще цього дня можна було разом з волонтерами плести сітки під відкритим небом, спробувати свої сили у стрільбі в тирі, поласувати запашними стравами, помилуватися та придбати вироби декоративно-прикладного мистецтва, прикраси та аксесуари у гостей-виробників, які приїхали до Нетішина у День міста.

Гастрономічною родзинкою Дня народження міста стала благодійна акція "Ми любимо Нетішин". Силами працівників відділів та управлінь виконавчого комітету міської ради, установ та організацій міста було створено локацію зі смаколиками.

Смачними капкейками, зефіром, цукерками, кексами та іншими десертами представники установ та підприємств викладали букви, а по завершенню волонтери продавали смаколики за донати.

Ще одним сюрпризом для містян став великий смачний торт, який місту подарували працівники комунального підприємства "Торговий центр". За символічний донат на ЗСУ кожен бажаючий міг ним пригоститися.

Останнє редагування 23 вересня 2024, 16:40
0
репостів
0
репостів