Розділ Спорт

У Нетішині вперше відбувся Кубок міста з кантрі-кросу

Автор 23 вересня 2024, 14:13

На день народження Нетішина, 21 вересня, вперше у громаді відбувся Кубок міста з кантрі-кросу, ідейним натхненником та організатором якого став Олександр Пилипчук, нетішинець, що дав поштовх розвитку мотоспорту.

Змагання обʼєднали представників спільноти «Ендуро Нетішин» з мотолюбителями з інших міст Хмельниччини і Рівненщини. Захід пройшов з метою зібрати кошти на підтримку ЗСУ, а також спортивно і енергійно провести час у колі однодумців.

Захід розпочався з хвилини мовчання в пам'ять про загиблих військових і цивільних внаслідок військової агресії російської федерації. 

Протягом декілька годин на нелегких, але захопливих маршрутах, за першість змагався 21 спортсмен. Професійні судді спостерігали за правильністю виконання завдань, тоді як шанувальники драйвового і видовищного виду спорту підтримували учасників.

Траса з перешкодами за стадіоном біля річки Горинь була поділена на декілька ступенів важкості. Коментував змагання Василь Юзепчук, суддя національної категорії, коментатор з технічних видів спорту, віце-президент автомотоклубу «Кристал» (м. Острог).

5 найспритніших та найсильніших учасників стали переможцями. Відтак, перше місце здобув нетішинець Дмитро Пилипчук, з різницею в одну хвилину друге місце виборов рідний брат Дмитра, Євгеній Пилипчук, третє місце здобув нетішинець Олександр Олефіров. Четверте місце завоював В’ячеслав Рольницький з села Ступно Рівненської області, тоді як п’яте місце дісталось Максиму Горбатюку з села Почапки Рівненської області. Усі переможці отримали подарунки, грамоти та кубки від організаторів.

Варто зауважити, що родина Пилипчуків, які виступили головними організаторами змагань з кантрі-кросу можна назвати справжньою спортивною династією, Олександр Пилипчук разом із синами вже багато років в мотоспорті, брат Олександра – Юрій Пилипчук є майстром спорту з самбо, а його дружина Ольга нині керівник теж спортивній галузі. 

Приємним завершенням мотоперегонів стало частування пловом спортсменів та вболівальників від працівників ЗПО «Центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді», який готувався під відкритим небом під час змагань.

Спільними зусиллями було зібрано біля 11 тис. грн, які передані до збору на РЕБ для 214 окремого спеціального батальйону. Організатори видовищного спортивного заходу обіцяють наступного року ще більше цікавих трас, перешкод та нових емоцій.

За матеріалами відділу з організаційних питань НМР

0
репостів
0
репостів