Розділ Події

У Плесні громада нарешті забрала храм із підпорядкування УПЦ МП

Автор 23 липня 2024, 10:58

21 липня релігійна громада села Плесна вирішила перейти з підпорядкування Української Православної Церкви (Московського Патріархату) до Православної Церкви України. Тепер у міцевому храмі на честь Чуда Архістратига Михаїла буде чутно молитви українською мовою.

Схід села на якому вирішувалося питання переходу парафіяльної громади церкви відбулися у місцевому Будинку культури.

Перед початком громада хвилиною мовчання вшанувала пам’ять найкращих синів та дочок українського народу, які віддали своє життя за Україну.

Під час зустрічі членів парафіяльної громади храму на честь Чуда Архістратига Михаїла з приводу переходу релігійної парафіяльної громади зі складу УПЦ (яка перебуває в канонічному підпорядкуванні російської православної церкви) до Православної Церкви України було обрано голову зборів, секретаря та лічильну комісію. Туди входили як представники УПЦ МП, так і ті, хто прагнув здійснити перехід.

Крім того, на зібрані були присутні священнослужителі ПЦУ: благочинний Василь Павлюк, протоієрей Василь Гетьман та священники — Валентин Омелянчук, Михайло Гетьман, Сергій Скоробогатий та інші.

Пізніше всі, хто зареєструвався у загальному списку під час зборів, проголосували, засвідчивши своє волевиявлення, підписом. За підсумками, більшість присутніх були за перехід до ПЦУ. На жаль, діючий настоятель УПЦ МП Микола Белешко бажання громади не підтримав.

452407919 2714262838739657 9143367432425616480 n

Після зборів у храмі на честь Чуда Архістратига Михаїла вперше провели молебень українською мовою.

«Щиро вітаю релігійну громаду села Плесна з переходом до Православної церкви України. Сьогодні ми ще раз довели, що у єдності наша сила! Дякую кожному хто підтримав! Пам’ятайте, що мова і віра мають значення», — написала про збори громади у Плесні волонтерка Оксана Саясіна-Мартинюк.

Останнє редагування 23 липня 2024, 11:13

Відео

0
репостів
0
репостів