Розділ Події

Судилківська громада у жалобі: в останню дорогу провели воїна Клімчука Василя

Автор 15 липня 2024, 13:18

13 липня 2024 року у Судилківській громаді зі скорботою та болем у душі в останню земну дорогу провели жителя села Городище, Оборонця рідної землі, Героя - Захисника України, Клімчука Василя Миколайовича.

Клімчук В.М. народився 29 червня 1992 року у селі Городище. Тут пройшло дитинство, тут навчався у місцевій школі. Зростав доброзичливим, чуйним, щирим, ввічливим, відповідальним юнаком – таким був і в дорослому житті.

Після закінчення школи навчався у Шепетівському професійному ліцеї (училище № 20), здобув спеціальність маляра-штукатура-плиточника. Після «двадцятки» трохи працював на залізниці, та недовго.

Тож знання, здобуті у професійному ліцеї, пригодилися хлопчині у майбутньому. Василь став першокласним та вмілим фахівцем у будівельній справі, робота кипіла в Його руках. Зведені будинки, ремонти квартир завжди мали схвальні відгуки господарів помешкань. Василя поважали за добру вдачу, працелюбність, за те, що приходив на допомогу всім, хто допомоги потребував. За що б не брався, завжди був позитивний результат. Допомагав мамі, сестрі, понад усе любив племінників. Планував зробити ремонт мамі в оселі, викопати криницю у рідному обійсті…Не судилося.

Клята війна перекреслила всі плани, сподівання, мрії, забрала у мами люблячого сина, у сестри – люблячого брата, у племінників – люблячого дядечка.

З початком повномасштабного вторгнення, уже 25 лютого 2022 року, Клімчук В.М. став на захист рідної землі від рашистської навали.

Навідник першого відділення охорони першого взводу охорони роти охорони однієї з військових частин, солдат, вірний військовій присязі син України, мужній, відважний воїн, вірний побратим, за мир в Україні віддав найдорожче – своє життя. Загинув Клімчук В.М. 07 липня 2024 року в районі виконання бойових завдань поблизу одного з населених пунктів Харківської області.

Сьогодні Василь Клімчук востаннє побував на земних гостинах у батьківській оселі та рідному селі. Провести Захисника до місця останнього спочинку прийшли побратими - військовослужбовці, представники духовенства, представники місцевої влади, жителі громади, друзі, однокласники і всі, хто знав Василя. Односельці зустріли воїна та провели в останню дорогу живим коридором Шани. Плакали всі, бо болить…

Поховали Василя Клімчука в рідному селі Городище з усіма військовими почестями.

Розділяємо горе родини, низько схиляємо голови у глибокій скорботі перед вічною і світлою памʼяттю Героя України. Світлий спомин про мужнього Захисника України Клімчука В.М. назавжди залишиться в наших серцях.

Він наближав нашу Перемогу!

Слава і Шана Герою України!

Вічна пам’ять…

Розпорядженням Судилківського сільського голови 13,14,15 липня 2024 року оголошено Днями жалоби у громаді.

Судилківська громада

0
репостів
0
репостів