Розділ Події

Одразу дві громади Шепетівщини проводжали до небесного війська Ляшка Олександра Олександровича

Автор 12 липня 2024, 16:40

Сьогодні, 12 липня, скорботний день одразу для двох громад — Славутської та Берездівської. В останню земну дорогу проводжали справжнього українського Героя, нашого земляка Ляшка Олександра Олександровича.

Народився Олександр 27 лютого 1974 року в с. Зубівщина Славутського району в сім’ї Ляшка Олександра Власовича та Мирослави Миколаївни.

З 1981 по 1991 року навчався в середній школі №1 міста Славути.

У 1992 році після закінчення школи був призваний на строкову службу до лав Збройних Сил України. Службу проходив старшим матросом у військово-морських силах в м. Балаклава.

Після служби в армії в 1994 році вступив на факультет ветеринарної медицини в Національний аграрний університет, який закінчив у 1999 році, отримавши спеціальність “лікар ветеринарної медицини”.

В 1999 році свою трудову діяльність розпочав в Славутській районній державній лікарні ветеринарної медицини, де майже весь час працював на посаді лікаря ветеринарної медицини у відділенні міста Славути.

З початку повномасштабного вторгнення окупантів пішов воювати добровольцем. Спочатку службу проходив у військовій частина А 1358, а згодом у військовій частині А 0281 на посаді гранатометника.

Мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу та незалежність, старший солдат Ляшок Олександр Олександрович загинув 5 липня 2024 року поблизу населеного пункту Торецьк Бахмутського району Донецької області.

З рідних у Воїна залишились батьки, дружина, донька та сестра.

Рідним Олександр запам’ятається як зразковий сім’янин та люблячий батько, дуже працелюбний та люблячий син, Патріот України.

Громадське прощання з українським Героєм відбулося у Палаці культури, заупокійна панахида — в церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Поховали Олександра с. Зубівщина Берездівської громади з усіма військовими почестями.

Міський голова та депутатський корпус Славутської міської ради висловлюють щирі слова співчуття рідним та близьким відданого воїна України.

В шані схиляємо голови перед безсмертним подвигом нашого Героя!

Вічна пам’ять і слава українському Воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас!

Слава Україні! Героям Слава!

Пресслужба Славутського МВК

0
репостів
0
репостів