Розділ Події

Бойовий медик та оператор БПЛА: у Славуті прощалися із Тушевським Максимом

Автор 28 травня 2024, 16:39

Клята війна, підло розпочата російськими окупантами, продовжує приносити нестерпний біль і горе у наші родини, у нашу громаду. Від чергової трагічної звістки стискається серце від жалю та болю, сковує тіло і душу… Сьогодні славутчани прощалися із земляком Тушевським Максимом Олеговичем, який загинув за свободу і незалежність нашої держави.

Народився Максим 13 квітня 2000 року в місті Славуті.

Навчався у Славутській гімназії №2 та згодом в загальноосвітній школі №1.

Далі, у період з 2016 по 2020 рік, здобував освіту у Шепетівському медичному фаховому коледжі за спеціальністю “Лікувальна справа”.

Одразу після закінчення коледжу 26 червня 2020 року Максим розпочав військову службу у Збройних силах України за контрактом на посаді бойового медика зенітно-ракетного дивізіону 80-тої окремої десантно-штурмової бригади.

Згодом пройшов навчання на оператора дрона “Вампір”, а потім підвищив кваліфікацію й став оператором дрона “R-34”.

Неодноразово отримував грамоти за зразкову службу і добросовісне виконання службових обов’язків.

Молодший сержант Тушевський Максим Олегович, оператор безпілотних літальних апаратів — майстер роти ударних безпілотних авіаційних комплексів військової частини А 0284 загинув 23 травня 2024 року поблизу населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну.

Максим був дуже доброю, чуйною людиною, вірним другом, турботливим сином та братом. Був трудолюбом, який постійно прагнув до саморозвитку. Головні його життєві захоплення — медицина та військова справа, а ще полюбляв риболовлю та страйкбол.

Відданий та здібний воїн з честю та гідністю виконав свій обов’язок громадянина, патріота щодо захисту своєї держави. До останнього залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині.

У Героя залишилися батько, сестричка та кохана дівчина.

Громадське прощання з українським Героєм відбулося у Палаці культури, заупокійна панахида — в церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Поховали Максима на «Новому кладовищі» з усіма військовими почестями.

Міський голова, виконавчий комітет, депутатський корпус Славутської міської ради та вся Славутська громада висловлюють щирі співчуття рідним та близьким відданого Воїна України.

Максиме! Ти охороняв наш спокій, наш сон, ти охороняв наші світанки і блакитне небо, ти захищав кожного з нас, ти захищав незалежну, вільну Україну. Ти – янгол-воїн, який з небес буде продовжувати захищати нас. У наших серцях, у нашій пам’яті ти, навічно залишишся незламним Героєм, відданим сином своєї родини, безстрашним воїном України. Вічний спокій твоїй душі. Вічна і світла пам’ять і Царство Небесне.

Хай вічно живе світла пам’ять про Воїна-Захисника Тушевського Максима Олеговича, якому назавжди 24 роки…

Слава Україні! Героям Слава!

Пресслужба Славутського МВК

0
репостів
0
репостів