Розділ Події

В Карпатах встановили меморіальну дошку на честь Миколи Дзявульського

Автор Дмитро Пісарцов 17 червня 2014, 18:27
Нещодавно активісти ВО «Свобода», ГО «Хмельниччина. Самооборона і Контроль», Козацького товариства ім. Семена Палія  вшанували пам’ять нашого земляка, який загинув від кулі снайпера під час протистояння на вулиці Інститутській у місті Києві 20 лютого 2014 року — Миколу Дзявульського. Микола Степанович був знаним туристом на Шепетівщині, неодноразово ходив з своїми учнями в туристичні мандрівки по території України. Пройшов туристичними стежками від Карпат до Криму.
Щоб вшанувати свого земляка шепетівчани вирішили піднятися на гірську вершину в Українських Карпатах, у масиві Ґорґани, що розташована в Рожнятівському районі Івано-Франківської області, в межах природоохоронної території — Ландшафтного заказника Ґрофа. Висота гори на яку піднялися активісти становила 1748 м.

На вершину Грофа група піднялася 7 червня, де на насипному кургані встановила меморіальну дошку на честь Героя України — Миколи Дзявульського. На таблиці було зазначено: «Микола Степанович Дзявульський загинув у місті Києві за наше майбутнє».

Микола Степанович брав активну участь у громасько політичному житті міста: обирався депутатом міської ради 1994-1998 років, очолював громадську організацію «Шепетівська спілка підприємців», Шепетівську міську організацію УРП «Собор» був керівником Шепетівської міської громадської організації «Товариство політичних в’язнів, репресованих і членів їхніх сімей» довгий час працював на викладацькій роботі вчителем географії шепетівської школи-ліцею, останній час був помічником народного депутата від ВО "Свобода" Ігоря Сабія.

Усі зусилля Миколи Дзявульського були спрямовані на патріотичне виховання молоді, він переконував, що в цей нелегкий час неможливо стояти осторонь будь-яких подій, необхідно бути свідомим українцем, будівничим своєї держави.

Слава Україні! Героям Слава!
Останнє редагування 17 червня 2014, 18:45
0
репостів
0
репостів