Розділ Події

Позивний «Азіат»: в Ужгороді провели у засвіти воїна з Шепетівщини

Автор 16 травня 2024, 19:34

Сьогодні, 16 травня, в Ужгороді прощатились із нетішинським воїном Віктором Кущиком - 31-річним розвідником 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, який загинув на передній лінії фронту.

В цей сумний день на набережній Незалежності була не одна труна, ужгородці також прощались із 31-річними солдатом Іваном Бородіним.

Віктор Вікторович Кущик народився 11 січня 1993 року у місті Нетішин Хмельницької області. Тут минуло його дитинство, тут закінчив навчання у школі.

Далі було навчання у Севастополі, згодом пішов служити у Національну гвардію України, яка охороняє ХАЕС.

У 2014 році став на захист Батьківщини і всього, що Віктор Кущик вважав цінним. Після повномасштабного вторгнення, доросліший та досвідченіший, він знову повернувся до лав ЗСУ та продовжив обороняти країну. Підписав контракт з 128-ою окремою гірсько-штурмовою Закарпатською бригадою.

На передовій отримав позивний «Азіат». Він мав незламний дух, мужньо пережив важке поранення і знову повернувся на поле бою до своїх побратимів.

Хоробрий та відважний, справжній воїн-захисник – Віктор Кущик був нагороджений орденами «За мужність» ІІ і ІІІ ступенів, відзнакою Президента України та бригадною відзнакою «Срібний Едельвейс».

Загинув 10 травня 2024 року, виконуючи бойове завдання та залишаючись до кінця вірним військовій присязі.

«Коли я піду – прийдуть інші. То є велика сила – любов до України» – так казав Віктор Кущик.

У Героя залишилися батьки, дружина Олександра та донька Діана.

Поховали воїна на Пагорбі Слави.

Світла пам’ять та вічна шана захисникам!

0
репостів
0
репостів