Розділ Події

На Шепетівщині з'явилась ще одна пожежна команда

Сьогодні у селі Велика Березна, Полонської територіальної громади, що у Шепетівському районі заступив на бойове чергування новостворений підрозділ місцевої пожежної команди.

Під час відкриття були присутні заступник начальника ГУ ДСНС в Хмельницькій області Дмитро СТЕЦЮК, голова Шепетівської районної ради Олег КУЛІНСЬКИЙ, перший заступник голови Полонської міської ради Віктор ЯСЬКОВ, начальник Шепетівського РУ ГУ ДСНС в Хмельницькій області Віктор МАТВІЙЧУК, голова ФГ Колос Руслан СКРИМСЬКИЙ, староста Великоберезнянського старостинського округу Ніна ДОНЧУК.

При відкритті МПК було вручено відповідні посвідчення членам добровольцям-пожежникам.

До зони відповідальності пожежного підрозділу села Велика Березна, що у Шепетівському районі, увійшли дев’ять населених пунктів з понад чотирма тисячами населення.

З дня початку роботи, 9 травня, за безпеку людей відповідатимуть дев’ять вогнеборців, шестеро з яких – добровольці. Серед них - троє жінок, які змінили комфортний побут на відстоювання безпеки земляків.

До найближчої Державної пожежно-рятувальної частини селянам не мало не багато – 15 кілометрів. Тоді як навколо поселень – землі фермерських господарств та ліси, а це загроза вогню, особливо у період посівної та жнив. Тому ці вогнеборці та добровольці тут – на вагу золота.

«Я вирішила стати добровольцем, бо хочу рятувати життя людей, майно, допомагати та інформувати, щоб запобігти біді», - розповідає жінка-вогнеборець та водночас староста села - пані Ніна.

Вона без роздумів змінила підбори на пожежні чоботи та навчилася вправно і воду до осередку пожежі подати, і з води врятувати. 

Створення даного підрозділу дасть змогу зміцнити систему цивільного захисту краю та дозволить оперативніше реагувати на пожежі, запобігати пошкодженню майна та зберігати життя мешканців громади.

Членами місцевої пожежної команди було показано виїзд пожежного автомобіля на умовну пожежу, практичне розгортання бойового розрахунку та дії при гасінні пожежі.

Шепетівська районна державна адміністрація

Останнє редагування 09 травня 2024, 18:22

Відео

0
репостів
0
репостів