Розділ Події

Повернувся на щиті: у Шепетівці попрощалися із солдатом Андрієм Кравчуком

Автор 06 березня 2024, 15:36

У Шепетівській громаді – знову траурні стрічки. «На щиті» до рідної Шепетівки повернувся солдат Кравчук Андрій Анатолійович, кулеметник 3 піхотного відділення 2 піхотного взводу 2 піхотної роти військової частини, який загинув у бою проти окупантів.

Народився Андрій Кравчук у місті Шепетівка 14 лютого 1981 року. Батько, Анатолій Євдокимович, працював будівельником, мама, Віра Леонідівна – на Шепетівському деревообробному комбінаті. В сім’ї виховувалось п’ятеро дітей. Молодший брат Андрія, Руслан згадує:

«Між нами різниця – два роки, тому ми були дуже дружні. Правда, часом чубилися, як хлопчаки, але один за одного стояли горою, Андрій завжди мене захищав. У нашому дворі він мав багато друзів».

Андрій Кравчук навчався у загальноосвітній школі №7. Коли хлопцеві було 12 років, помирає батько і Андрієві довелося, як старшому чоловікові в сім’ї, взяти на себе чоловічі обов’язки. Він допомагав мамі, став її надійним плечем.

Після закінчення школи юнак проходив строкову службу в м.Умань Черкаської області. Відслуживши, повернувся додому, працював будівельником та піклувався про маму. Старша сестра Діна розказує:

«Коли я овдовіла, Андрій завжди був поруч, підтримував, допомагав по господарству. Він був надійним і відповідальним».

Андрій Кравчук був мобілізований на військову службу 16 жовтня 2023 року. Захищав нашу Батьківщину в Запорізькій області, був кулеметником 3 піхотного відділення 2 піхотного взводу 2 піхотної роти військової частини.

Загинув Кравчук Андрій Анатолійович 26 лютого 2024 року, мужньо виконавши військовий обов’язок, внаслідок застосування противником БпЛА типу «камікадзе», отримавши поранення, не сумісне з життям.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого Захисника. Ми поділяємо горе сім’ї та схиляємо голови в глибокій скорботі. Вічна пам’ять, вічна шана Герою!

Герої не вмирають!

Слава Україні!

Шепетівська міська рада

Останнє редагування 06 березня 2024, 15:39
0
репостів
0
репостів